• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Archive for December, 2007

  Dag 632 – Nytårsaftensdag: 42C

  Monday, December 31st, 2007

  Working out in sorrento!

  Portsea's Ocean Beach. ..

  Portsea's Ocean Beach. ..

  Nicolai on NYE at Portsea's Ocean Beach. ..

  A lovely way to spend New Year's Eve...Rhod and his Corona on Portsea's Ocean Beach. ..

  Yeah, who's your daddy now...

  The Girls in Sorrento...

  NYE party in Portsea, Mornington Peninsula..

  Share

  Et nyt år er på vej…

  Sunday, December 30th, 2007

  Det er altid sundt lige at tage et kig i bakspejlet inden man kaster sig ud på nye veje. 2008 vil utvivlsomt byde på mange og lange ukendte veje og stier, både dem af asfalt, grus og af dem, som tanken består af. Derfor disse ord…

  Der har været så mange smukke steder, vidunderlige mennesker og uforglemmelige stunder i løbet af 2007, og at udvælge enkelte synes både unfair og urealistisk ifht. den kontinuerte guirlande (det har vel stadig jul) af oplevelser, som WT-året 2007 har været for mig. Oplevelser, som gør, at jeg ofte har følt mig uendeligt heldig, priviligeret over at gennemleve, udleve hvad, jeg uden at blinke kalder ”min drøm”.

  Når jeg i hukommelsen bevæger mig tilbage gennem 2007 popper utallige ansigter, steder og stemninger op. Jeg kan på den ene side ikke rigtigt fatte, at det allerede er et år – eller hvad der svarer til 52 uafbrudte charterrejser, om man vil – siden, at jeg i en tårevædet afsked sagde farvel til min mor, min far og min søster i Ho Chi Minh City, Vietnam efter to smukke ugers rendez-vous.

  På den anden side er det svært samtidigt at begribe, at hvad der siden da er tikket ind i memokammeret siden jeg i begyndelsen af januar atter satte mig i sadlen i HCMC, er sket på kun ét år – at det hele tidsmæssigt kan komprimeres ind til kun 365 dage.

  Tusind tak for al den WT-opbakning og motivation, som jeg har oplevet langs vejene og fra lænestolene hjemme. Den betyder mere end jeg kan udtrykke.

  Godt nytår 2008 til alle – make it a happy one…

  Nicolai (Sorrento, Victoria – Australien)

  Share

  Dag 631 – The Connoisseurs

  Sunday, December 30th, 2007

  Sorrento Tennis Club.

  Happy days on the Mornington Peninsula...

  The Connoisseurs at T'Gallant Winery, Red Hill.

  Ten Minutes by Tractor Winery...

  Share

  Dag 630 – Vejrudsigten

  Saturday, December 29th, 2007

  It’s going to be a hothot New Year’s Eve… (it turned out to be 42C and the hottest day of the year in the area!!!)

  NYE weather forecast: 38C. I turned out to be 42C!

  Enjoying good times in Sorrento..

  Evening in Sorrento with Iva and Rhod...

  Share

  Dag 629 – Diamond Bay & Solnedgangen

  Friday, December 28th, 2007

  Wonderful Diamond Bay near Sorrento, Mornington Peninsula.

  Wonderful Diamond Bay near Sorrento, Mornington Peninsula.

  Fantastic sunset at Sorrento's Ocean Beach...

  Fantastic sunset at Sorrento's Ocean Beach...

  Nicolai enjoying a fantastic sunset at Sorrento's Ocean Beach...

  Fantastic sunset at Sorrento's Ocean Beach...

  Fantastic sunset at Sorrento's Ocean Beach...

  Share

  Dag 628 – Tennisdagen

  Thursday, December 27th, 2007

  Enjoying the Xmas days 2007

  The Tennis Day...

  Delikatessen

  Flower

  Rhod doing business the cool way...

  BBQ evening at Sorrento Sailing Club..

  Sorrento Sailing Club..

  Barbie night at Sorrento Sailing Club..

  Share

  Dag 627 – En anderledes 2. juledag…

  Wednesday, December 26th, 2007

  Dagens Tone: High & Dry – Radiohead

  Det er en ganske anderledes 2. juledag – eller Boxing Day.
  En skål müsli hjemme på Dark Parade skyder sammen med solen, der i øvrigt brager igennem hele dagen, mig i gang. Allerede før middag går Kate i gang med at agere cocktail-guru i køkkenet, mens Rhod og jeg agerer mundskænke og forsøgskaniner på solterrassen. Det er en cool, afslappende start på helligdagen. Sammen med papa Robert, mama Patricia og grandpa John går ungdommen ned til Sorrentos Front Beach og får en kop kaffe og en yo-yo-kage (ja, den ligner en yo-yo) med udsigt til den turkisfarvede bugt. Det er vidunderlige farver og jeg skyder og filmer løs.
  Ud på eftermiddagen kører Iva, Kate, Rhod og jeg til Shelly Beach, der vender ind mod Port Phillip-bugten, som også Melbourne grænser på til. Temperaturen er 30C, vandet ca. 22C. Jeg løber en lille tur med iPod’en langs den superflotte strand og træner lidt i klipperne under solen. Badevandet er lækkert og ubegribeligt klart og rent. Tankerne mod denne 2. juledag i Danmark er forbavsende få. Kunne godt vænne mig til denne december-hede. Rhod tager os senere rundt i sin 1997 Jeep Wrangler (uden kalechen) for a little spin, inden vi alle får en gammeldags isvaffel hos Little Mermaid, den danske vaffel- og hotdogbutik på hovedgaden.

  Rhod, Robert og jeg er inviteret ombord på en sejlbåd i Sorrento Sailing Club hos Robs venner, der traditionen tro afholder en venskabssejllads i bugten i dag. Det sene eftermiddagslys over hele marinaen, der emmer af internationalt sejlerliv, er smukt. Foruden os 3 er 4 af Roberts venner ombord på båden af typen Couta, der er udviklet her i Port Phillip Bay, og som pga. bugtens lave vandstand har et meget fladt skrog. Typen findes hovedsageligt kun her i bugten og enkelte sporadiske steder rundt omkring. Intet under, at VM afholdes her i Sorrento også. Ca. 15 både deltager i den 1 times lange sejllade. Rhod og jeg er begge rookies på plankerne og er ikke rigtig til nogens hjælp. Det er en dejlig, dejlig oplevelse – og min første sejllads nogensinde. Tilbage i sejlklubben venter pigerne med chips & fadøl og overalt er der glade, smilende sejlerfolk med den allestedsnærværende stubby (øl) i hånden. Den er man virkelig glad for her i Australien…

  (Billeder kommer snart)

  Share

  Dag 626 – 1. juledag i Sorrento

  Tuesday, December 25th, 2007

  Dagens Tone: Mr. Tough – Yo La Tengo

  Noget af det første jeg gør i dag, er at ringe til min mor, far og søster hjemme i Middelfart. Kl. er 09.00 her 1. juledag, i Danmark er den 23.00 juleaften. Det er virkelig rart at have dem alle i røret og fornemme lidt Bangsgaard-julestemning på trods af det familiære fravær. De 60 min. flyver afsted. Der er fyldt godt op i stuen her med 11 mennesker fordelt på 4 generationer. Rhod, hans tysk/kroatiske kæreste Iva, Rhods lillesøster Kate og hendes 5 måneder gamle labrador Skuba, lillebror Jolyon, hans vietnamesiske kæreste Dawn, hendes mor og hendes datter Linh (fra et tidligere ægteskab) Linh, Rhods far Robert, Rhods mor Patricia og hendes far John.

  Juletræet er pyntet op og stuebordet er fyldt med indpakkede gaver. Jeg er spændt på, hvordan julen fejres her, for det er min første juleaften i et engelsktalende commonwealth-land, hvor den 25. december er dagen, hvor pakkerne åbnes etc. Klokken er ikke 10 før jeg har det første (af en lang række) glas champagne i hånden – og så er dagen ligesom skudt i gang!

  Åbning af pakkerne foregår under et langt større virvar og kaos end jeg er vant til hjemme på Vejrøvænget. Alle pakkerne finder i løbet af kun en halv time deres ejermand og flås op uden hensyntagen til den kærlighed, som pakkernes indpakning var omgivet af.
  6-årige Linh er elektrisk af julegaveforventninger, som alle lader til at blive indfriet. Det er et ganske vildt gavefrenzy.

  Tigerrejer og mere champagne på terrassen.
  Jeg har en længere snak med bedstefar John på 76. Han er superfrisk, kvik og er et fint bevis på, at det ikke nødvendigvis er en skræmmende ting at blive gammel.

  Ud på eftermiddagen tager halvdelen af flokken på en smuk gåtur nd til Sorrentos Ocean Beach. Solen er høj, vandet grønt og klippekysten virkelig flot. Imponerende. Hele denne Mornington Peninsula er en vidunderlig perle.

  Under kølige pilsnere får Rhod og jeg en terrassesnak og forsøger at catche up. Vi mødtes første gang i 1998 på Utila, Honduras, og senere tilfældigt på gaden i San Jose, Costa Rica og igen i Cusco, Peru. Senere samme år kom han og besøgte mig i Middelfart til en uforglemmelig Sankt Hans-aften på Nordvestfyn. Jeg er lykkelig over at være her hos hans skønne familie.

  Julemiddagen består på kødsiden af kalkun og deli-pølser ledsaget af bjerge af grøntsager, gravys, stuffing og liflig rødvin ad libitum. Mor Patricia har stået i køkkenet hele dagen, og resultatet er fantastisk.

  Om aftenen besøger vi en af Rhods gamle venner. Jeg taber både kæbe og hjerte til hans 7 mdr. gamle datter Emily. En lille solstråle, der igen minder mig om, hvilke godter, der endnu venter mig i Livets Pose.

  (Billeder kommer…)

  Share

  Day 625 – Juleaftensdag…

  Monday, December 24th, 2007

  (Kindly translated by A. S. Jensen)

  Dagens Tone: Hello – The Cat Empire

  Jeg havde en glimrende og lang nat i den bløde seng i Leopold. Får morgenkaffe sammen med Julie og datteren Daisy og smutter mod færgen i Queenscliff ved 9-tiden. Endnu et fint, lille australsk bekendtskab…

  I Queenscliff får jeg en dugfrisk email fra mor, far og søster Julia – og får et kortvarigt stik af savn, da jeg ser de glade ansigter.

  Færgen fra Queenscliff til Sorrento på Mornington-halvøen tager ca. 40 min og koster 11 AUD, inkl. cyklen. Sorrento er en lille ferieby ud til både bugt- og havsiden på Mornington Peninsula. Her er masser af store biler og rige mennesker, så jeg cruiser lidt rundt på Kogaen og ser på drømmebiler, mennesker og hud.

  Det er næsten 10 år siden jeg sidst har set Rhod, min australske ven, som har inviteret mig til Sorrento over julen sammen med sin familie. Jeg er derfor lidt overfølsom ifht. at ringe til ham. En helt ubegrundet overfølsomhed, for så snart han og kæresten Iva kommer og møder mig i byen ved 17-tiden er alt som det skal være. Det er fantastisk at se ham igen, og de mange års fravær er ikke at spore. Sådan er det nogle gange mellem mennesker. Et venskab kan være tyndt på den tidsmæssige skala, men dybt på et andet, mentalt plan, hvorimod andre venskaber kan have en lang historie uden at stikke særligt dybt.

  Hjemme venter hele familien (introduktion i morgendagens indlæg) med smil, åbne arme og en fantastisk laksesteakmiddag. Vi er 11 mand samlet, så for at sikre alle lidt privatliv sætter Rhod et stort kuppeltelt op til mig ude i haven. Mit eget lille slot.

  Senere på aftenen tager den unge klan på pub på Sorrento Hotel. Rhod introducerer mig for den velsmagende Amber Ale-fadøl. Det er juleaften og månen er fuld.

  Det er skønt at være kommet hertil.

  Share

  Dag 624 – Torquay -> Leopold

  Sunday, December 23rd, 2007

  Distance (km) : 39
  Time on bike : 2h 29m
  Brutto time: 10.00 – 15.00
  Avg : 15.7 km/h
  Max.speed: 46.3
  Total (km) : 25.754

  Wow, det var nogle intense, uforudsigelige timer!

  Brett lavede en dejlig traditionel, engelsk breakfast med bacon, toast, æg, kaffe og juice, inden vi sagde farvel og på gensyn i Sydney. På vejen mod Geelong standser Familien Dall, som jeg mødte for 3-4 dage siden længere nede af he Great Ocean Road, op i vejkanten og inviterer mig indenfor i deres Mercedes mobilhome til kaffe, brød, lakrids og en skøn, dansk snak med Sven & Aase og deres 3 døtre. De tourer rundt i Australien i 3 måneder. De er vidunderligt flinke og gør alt for at hjælpe landsmanden på vej. Det er dansk hygge, når det er bedst. Tak for kædesprayen, Sven – det var skønt at møde jer!

  Snart møder jeg en anden cyklist på vejen, som standser op og kommer mig i møde. Jeg ved ikke, hvem han er, men det virker på ham som om han kender mig. Jeg er lidt i vildrede, da vi sammen cykler ind mod Geelong. En vildrede, der ikke just forsvinder, da han siger ”I checked your photos on your website – they are really great!” Jeg aner stadig ikke, hvem han er eller om jeg burde vide det. Kort efter kryber jeg til bekendelse..

  ”Sorry, I didn’t quite get your name…”
  “Ahh, Matthew” (Stadig ingen klokke, der ringer hos mig)
  ”I’m sorry, but I not really sure who you are…”

  Matthew fortæller så, at han på via internettets uransagelige veje var faldet over min hjemmeside, havde set billeder der og genkendte mig, da han cyklede forbi mig og Familien Dall. Min midlertidige skizofreni forsvandt øjeblikkeligt med denne afklaring.

  Kæden af tilfældige sammentræf fortsatte i Geelong, hvor jeg sætter mig på en bænk ud til vandet og får frokost. En dame, Julie, kommer og sætter sig. ”Are you from Sweden?”
  Vi falder i snak mens hendes 10-årige datter Daisy leger med en veninde på legepladsen nær os. Snart inviterer hun mig hjem til sig og tilbyder både mad og logi. Tilbuddet kom ud af den blå luft, og jeg har utroligt svært ved at modstå den slags. Vi aftaler at mødes hos hende og datteren senere på eftermiddagen. Cool!
  Da Julie i et afskedsklem får indsneget et ”You’re gorgeous, darling” i mit øre begynder det hele at lugte lidt af forførelse af mindreårige – hun er vel et par håndfulde år ældre end jeg – men det bekymrer mig ikke, og lidt eventyr skader aldrig.

  Jeg er virkelig overrumplet over dagens begivenheder. Det føles som om den har været en lang række af lidt for usandsynlige tilfældigheder, og tanken strejfer mig (jeg var næsten overbevist!) om et hold Skjult Kamera-folk pludselig vil træde ud af busken foran mig.

  Jeg finder Julies hus i Geelong-forstaden Leopold og får straks en dåse Jim Beam & Coke i hånden, da jeg træder ind i stuen og finder min plads på den udslåede sofa foran TV’et. Måske det bare er mig, men jeg synes bestemt, at hendes kavalergang inde under morgenkåben blev både længere og mere prominent som tiden gik, og mine forestillinger om skjult kamera eller forførelse af mindreårige træder i karakter igen. Men – sorry, guys – Julies intentioner var lødige nok, og vi faldt alle tidligt i søvn efter aftensmaden.

  (Billeder kommer senere…)

  Share

  Dag 623 – Lorne -> Torquay (cabin)

  Saturday, December 22nd, 2007

  Distance (km) : 59
  Time on bike : 3h 50m
  Brutto time: 10.00 – 15.00
  Avg : 15.3 km/h
  Max.speed: 61.0
  Total (km) : 25.716

  Jeg havde sat næsen op efter sol i dag. For farverne i havet langs Great Ocean Road tager sig så meget bedre ud i solskinnet end, som i dag, overskyet og regnfyldt vejr. Potentialet i havvandets farvespil fornemmes tydeligt selvom solen bliver indendøre i dag, og det gør mig lidt ondt at konstatere. Cykelmæssigt er det dog en ganske fin dag inde under regnhætten. Medvinden er gæv (som altid) og den lette regn frisker godt op, også inde under mit våde ansigt. Brett døjer stadig med sit dårlige knæ i det let bakkede terræn, og vi aftaler fra dagens start at mødes i bade- og surferbyen Torquay, kun 60 km oppe langs kysten.

  I Torquay er Brett stadig i et ”I pay all”-humør, så vi checker ind hos Torquay Resort Caravan Park i en rummelig on-site caravan på hans regning. Jeg har gennem de sidste dage forsøgt at skabe lidt balance i regnskabet, men han nægter at tage imod noget fra mig. Han mener, at min historie og dét, jeg er i gang med, er fantastisk, og at det giver ham rigeligt tilbage. Jeg forstår pointen, men har stadig lidt svært ved at forstå, at mit eventyr, mine oplevelser og mine erfaringer kan have en sådan værdi for andre…
  Der er sommerhusstemning i hytten og Brett laver dejlige, mexikanske burritos skyllet ned med Coronas og hyggelige stunder, mens en possum rumsterer rundt i træet udenfor på udkig efter en bid mexikansk.

  (Billeder kommer…)

  Share

  Dag 622 – Apollo Bay -> Lorne (Sandridge Hotel)

  Friday, December 21st, 2007

  Distance (km) : 50
  Time on bike : 3h 12m
  Brutto time: 10.45 – 14.00
  Avg : 15.6 km/h
  Max.speed: 42.2
  Total (km) : 25.656

  Foggy Great Ocean Road...

  Steak dinner with Brett (Sydney)

  Apple crumble...

  And a huge thank you to Brett for everything!

  Share

  Dag 621 – Hviledag i Apollo Bay

  Thursday, December 20th, 2007

  0 km etc.

  Wild camp in a residential area, Apollo Bay.

  Apollo Bay morning light...

  Manfred, Nicolai, and Karin in Apollo Bay.

  Nicolai in Apollo Bay.

  Apollo Bay, Great Ocean Road.

  Apollo Bay's Surfside Backpacker's

  Funky! They looked better on you, Brett!

  Share

  Dag 620 – Port Campbell -> Apollo Bay

  Wednesday, December 19th, 2007

  Port Campbell -> Apollo Bay (wild camping)
  Distance (km) : 109
  Time on bike : 6h 48m
  Brutto time: 09.00 – 19.00
  Avg : 16.0 km/h
  Max.speed: 62.4 (!)
  Total (km) : 25.600

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  Cool forest cycling along the Great Ocean Road..

  Getting ready for dinner in Apollo Bay

  Surreal sunset light, Apollo Bay.

  Surreal sunset light, Apollo Bay.

  Share

  Dag 619 – Warrnambool -> Port Campbell

  Tuesday, December 18th, 2007

  Warrnambool -> Port Campbell (wild camp)
  Distance (km) : 77
  Time on bike : 4h 33m
  Brutto time: 14.00 – 19.30
  Avg : 12.9 km/h
  Max.speed: 40.4
  Total (km) : 25.492

  Bay of Islands...

  Nature

  Nicolai, B&W.

  Bay of Islands. Great Ocean Road.

  12 Apostles National Park - Great Ocean Road...

  Great Ocean Road...

  Reflections...

  Bay of Islands...

  Dinner cooking in Port Campbell...

  Share

  Dag 618 – Port Fairy -> Warrnambool

  Monday, December 17th, 2007

  Port Fairy -> Warrnambool (wild camp)
  Distance (km) : 37
  Time on bike : 2h 54m
  Brutto time: 06.47 (!) – 10.00
  Avg : 12.9 km/h
  Max.speed: 48.3
  Total (km) : 25.414

  Wild camping in Port Fairy...

  Lunch in Warrnambool

  Journey to the last volcano...

  Fruit heaven in Warrnambool...

  Warrnambool Beach...

  Wild camping in Warrnambool...

  Share

  Dag 617 – Portland -> Port Fairy

  Sunday, December 16th, 2007

  Portland -> Port Fairy (wild camp)
  Distance (km) : 89
  Time on bike : 5h 02m
  Brutto time: 13.45 – 21.00
  Avg : 17.6 km/h
  Max.speed: 49.6
  Total (km) : 25.377

  Wild camping, Portland.

  Church in the country side...

  Australian farmland...

  Port Fairy...

  Port Fairy sunset...

  Port Fairy...

  Share

  Dag 616 – Mt. Gambier -> Portland

  Saturday, December 15th, 2007

  Mt. Gambier -> Portland (wild camp)
  Distance (km) : 115
  Time on bike : 6h 41m
  Brutto time: 08.30 – 17.00
  Avg : 17.1 km/h
  Max.speed: 42.2
  Total (km) : 25.288

  Wild camping in Mt. Gambier...

  Mt. Gambier and my bike...

  Mt. Gambier sink hole...

  Plants in Mt. Gambier...

  Julia Street. Portland. Victoria, Australia.

  Exit South Australia, enter Victoria...

  Deforestation...

  Share

  Dag 615 – Lake George -> Mt. Gambier

  Friday, December 14th, 2007

  Lake George -> Mt. Gambier (wild camp)
  Distance (km) : 128
  Time on bike : 5h 35m
  Brutto time: 08.00 – 17.30
  Avg : 23.7 km/h
  Max.speed: 46.3
  Total (km) : 25.173

  Beachport, South Australia...

  Beachport, South Australia...

  The Beauty at Beachport, South Australia...

  Beachport, South Australia...

  Flies everywhere!!! Insane...

  Swiss Alain and I.

  Road side encounters in Millicent...

  Water melon!

  1 kg water melon later...

  Smooth cycling through Xmas Tree Land...

  Mt. Gambier's Blue Lake.

  Dinner with The Blue Lake, Mt. Gambier in the background...

  Mt. Gambier's Blue Lake.

  Mt. Gambier Christmas House...

  Possum

  Share

  Dag 614 – N of Robe -> Lake George

  Thursday, December 13th, 2007

  N of Robe -> Lake George (w. camp)
  Distance (km) : 57
  Time on bike : 3h 36m
  Brutto time: 09.00 – 19.00
  Avg : 15.8 km/h
  Max.speed: 37.4
  Total (km) : 25.046

  A proud, Danish cyclist...

  Robe Coastal Beauty...

  Robe Coastal Beauty...

  Robe Coastal Beauty...

  Robe Coastal Beauty...

  Robe Coastal Beauty...

  Flue madness, off-road, South Australia.

  Flue madness, off-road, South Australia.

  Sunset near Robe, South Australia.

  Wild camp spot near Robe...

  Share

  Dag 613 – Salt Creek -> 18 km N for Robe

  Wednesday, December 12th, 2007

  Salt Creek -> 18 km N of Robe (wild camping)
  Distance (km) : 117
  Time on bike : 6h 17m
  Brutto time: 08.00 – 17.45
  Avg : 18.5 km/h
  Max.speed: 30.0
  Total (km) : 24.988

  Larry the Lobster, 18m tall. Kingston SE.

  Nicolai and the flies...

  Upside down.

  Hanging out with the kids where I stayed for the night in the back yard...Near Robe, South Australia.

  Hanging out with the kids where I stayed for the night in the back yard...Near Robe, South Australia.

  Wine territory near Kingston, Sosuth Australia.

  Torch writing. Cool, ehh?

  Night scenes in the camp...

  WT! Writing with a torch...

  Starry night camp...

  Share

  Dag 612 – Wellington -> Salt Creek

  Tuesday, December 11th, 2007

  Day 612 – 11DEC07: Wellington -> Salt Creek (wild camping, swamp)
  Distance (km) : 105
  Time on bike : 5h 52m
  Brutto time: 08.20 – 18.00
  Avg : 17.9 km/h
  Max.speed: 35.8
  Total (km) : 24.872

  Wild camping at the Murray River in Wellington...

  Murray River crossing in Wellington

  Beautiful cycling south of Meningie, South Australia...

  Beautiful cycling south of Meningie, South Australia...

  Me and German cyclist Michael...

  Wild camping south of Meningie...

  Share

  Dag 611 – Victor Harbor -> Wellington

  Monday, December 10th, 2007

  Day 611 – 10DEC07: Victor Harbor -> Wellington (wild camping)
  Distance (km) : 113
  Time on bike : 5h 54m
  Brutto time: 11.00 – 18.00
  Avg : 19.1 km/h
  Max.speed: 58.4
  Total (km) : 24.767

  Fine facilities at the Victor Harbor Library Complex...

  Victor Harbor

  Beautiful Port Elliott

  Beautiful Port Elliott

  Beautiful Port Elliott

  Goolwa coastline, South Australia.

  Goolwa, South Australia.

  Goolwa

  Monotony, west of Wellington, South Australia

  West of Wellington, South Australia

  Share

  Dag 610 – Adelaide -> Victor Harbor

  Sunday, December 9th, 2007

  Adelaide -> Victor Harbor (wild camping)
  Distance (km) : 98
  Time on bike : 6h 08m
  Brutto time: 10.30 – 17.30
  Avg : 15.8 km/h
  Max.speed: 58.0
  Total (km) : 24.652

  Glenelg

  Glenelg, South Australia...

  On the road again...

  The Koala Sign.

  Fleurieu Peninsula, South Australia...

  Fleurieu Peninsula, South Australia...

  Wild camping at the beach in downtown Victor Harbor...

  Share

  Dag 609 – Pavlova!

  Saturday, December 8th, 2007

  I know I'm cute!

  Wonderful Pavlova dessert...

  Visiting Carolyne's family...

  Share

  Dag 608 – Vinsmagning i Adelaide

  Friday, December 7th, 2007

  Glenelg, an Adelaide suburb by the sea...

  Glenelg, an Adelaide suburb by the sea...

  Wine tasting night with Carolyne, Adelaide...

  Share

  Dag 607 – Glenelg

  Thursday, December 6th, 2007

  Glenelg, South Australia...

  Glenelg, South Australia...

  Share

  Dag 606 – Chokolade i Adelaide

  Wednesday, December 5th, 2007

  Haigh's Chocolate. Adelaide.

  Haigh's Chocolate. Adelaide.

  Woven.

  Adelaide main drag...

  Culture in Adelaide...

  Share

  En nyhed for newbies…

  Wednesday, December 5th, 2007

  Dette er blot en nyhed for de just ankomne…

  Share

  Dag 605 – The Big Issue

  Tuesday, December 4th, 2007

  Adelaide Botanic GardensThe Big Issue. />

  Share

  Dag 604 – Etiopien

  Monday, December 3rd, 2007

  Mama Cook from the Ethiopian Restaurant...

  Share

  Nye billeder fra Australien!

  Monday, December 3rd, 2007

  Du ved, hvordan tingene fungerer her…

  Fotoalbum #2 fra Australien eller se som diasshow

  Se flere billeder fra Australien…(Fotoalbum #1) eller se som diasshow

  Nicolai

  Share

  Dag 603 – Cleland

  Sunday, December 2nd, 2007

  Brunch, Adelaide suburb, December 2007.

  Cave + Caro

  Cleland Conservartion Park.

  Pelican at the Cleland Cons. Park.

  Kangaroos. Cleland Cons. Park.

  Red Kangaroo. Cleland Cons. Park.

  Gimme some! Carolyne + Red Kangaroo. Cleland Cons. Park.

  Share

  Dag 602 – Babyerne

  Saturday, December 1st, 2007

  Curtis, 10 months.

  Nicolai. Adelaide. December 2007.

  Carolyne & the Echo...

  Kayla, 13 months.

  Share

  Fotografens hotspots

  Saturday, December 1st, 2007

  (UK only)

  Maramures Region, Romania. I got the first glimpse of the wonderful rural Romania in this northern region that boasts some great villages with lots of old faces full of stories of a time long gone…My favourite region in Eastern Europe.

  Sighisoara, Romania. This delightful town was really hard on my Canon EOS. I loved just walking around the old Citadel looking for Romanian portraits. It’s got a great market as well with lots of interesting people of all ages.

  Istanbul, Turkey. It would take a life time to really get to know this fantastic city of some 10 mio. people. It’s position on the Bosphorus Strait is unbeatable. Istanbul has so much culture and history to be proud of. I really liked the little “herbs and medicine market” next to the harbour front in down town Istanbul.

  Ashgabat, Turkmenistan. The capital of Turkmenistan is a funny mix of monumental extravaganza (thanks to the former President Saparmurat Niyazov’s megalomanic tendencies) and human diversities. As usual, go for the local markets to get a feel of the people…

  Samarkand, Uzbekistan. Along with Bukhara, this fabulous Silk Route Town was really one of the highlights of travelling through Central Asia’s “Stan Territory”. Superb mosques, photogenic markets with people from all sorts of places (some Caucasian, some Mongolian, some Russian, some Middle East, some Arabian…You name it, Samarkand’s got it!)

  Bukhara, Uzbekistan. (See above – though the cities are both unique in its own right)

  Fergana Valley, Uzbekistan. Margilan and neighbouring bigbrother Fergana are both relaxed, and socially + culturally interesting town in the hot and fertile Fergana Valley in Eastern Uzbekistan. A visit to the silk factory in Margilan is a great experience…

  Osh, Kyrgyzstan. It’s the people of Osh in the Kyrgyz south western lowlands that make this pleasant city unforgetable. I just couldn’t stop taking shots of the “hat men” at the market which is the largest and most crowded outdoor market in all of Central Asia.

  Kochkor, Kyrgyzstan. To me all of Kyrgyzstan was extremely alluring and interesting, photographically and personally. In this Kyrgyz League of Kings, Kochkor hits the top when it comes to village life, quant Russian cars, “hat men” and other kinds of Canon-goodies. I loved it here.

  Karakol, Kyrgyzstan. Karakol is bigger and hasn’t quite got the village feeling that Kochkor boasts. But it’s weekly animal market is a fantastic event and definitely worth seeing. Lake Issyk-Kul is nearby as is great trekking opportunities in the Tian Shan mountains…

  Kashgar, Western China. I might run out of “this is my famourite city-statements” but Kashgar truly is one of the greatest, most interesting and colourful (demographically) cities, I’ve ever been to. The different faces of the city today easily reflects the turbulent, multicultural history of Kashgar. The Sunday market and – in particular – the livestock market (with the odd camel for sale) is lively and extremely EOS battery consuming. Trigger happy is my name!

  Kathmandu, Nepal. Presentation not needed here. Kathmandu is, always was, and hopefully always will be, the photographer’s Top of the Pops playground. The colours, the scents & smells (not always rose-like), the hustle & bustle, the genuinity of the capital, the food (don’t be too adventurous here, though), the mix of local and foreign traveller faces – Kathmandu is something special to me.

  Battambang, Cambodia. This bigger, yet pretty sleepy town in Western Cambodia was a real surprise to me. Just wandering around the city centre, easily managable on foot, was a big pastime for me while I was there. Heaps of temples and monasteries with novice monks in their orange robes spice up this town that has a very bloody, recent history.

  Dien Bien Phu, NW Vietnam. The North Western corner of Vietnam was by far my favourite part of Vietnam. The scenery, the colourful minority people, the markets (again), the relative isolation really make it worthwhile to venture here. Dien Bien Phu has a fairly big minority population – and most people don’t really mind having their photo taken…That, I like!

  Sa Pa, NW Vietnam. The same thing goes for Sa Pa in the most northern part of Vietnam, right on the Chinese border. Though heavily visited, Sa Pa and the surrounding hill tribe villages among evergreen rice terraces are amazing. Don’t just stick to the beaten path around here.

  Louang Prabang, Laos. There’s a certain feel good-atmosphere in LP that I really like. It’s situated right on the mighty Mekong River and is – compared to it’s popularity with travellers – a very relaxed and chilled place. Photo options galore in the tiny streets and alleys that radiate from the main street in the town centre. A trip to the other side of Mekong is a joyful day trip.

  Xam Nua, NE Laos. I found most of rural Laos a real gem photographically. Xam Nua is situated in the rolling (killer!) hills in the NE corner, close to the Vietnamese border, and has a great mix of hill tribe people scattered around town. The (very) early morning market is a feast, for the eye as well as the stomac (if you fancy a bit of exotic cuisine).

  Northern Thailand. I spent around 6 weeks in this region and I totally fell in love with it. The people are wonderful, the history of the area is interesting, the food super delicious and rediculously cheap, the surrounding mountain areas with waterfalls, minority hill tribes, elephants etc. make an ideal day out on a hired scooter. Chiang Mai is for me one of the greatest cities on earth.

  Georgetown, Malaysia. Asian food markets make a big chapter in my book, and Georgetown (or Penang) in NW Malaysia has its fair share. The food is just as varied as the people’s faces.

  Java, Indonesia . Totally underrated, my month cycling across Java was the South East Asian highlights for me. Outside of the few tourist areas (Mt. Bromo, Yogyakarta, Solo, Bogor, and – to a certain degree – Bandung) it’s virtually just you and 130+ mio Javanese and some of the most fascinating islands I’ve seen. Volcanoes, surreal crater lakes, mud pools, rice terraces, thousands of “Hello, Mr.” (could do without’em) from an always interested and in-your-face-attitude from the locals – Java’s got it all.

  West Nusa Tenggara, Indonesia. The Islands of Lombok, Sumbawa, Sumba, and Timor have their own flavour and ambience. Though travelling in this region is slightly rough and not for everyone, I really enjoyed the “Indonesian Wild West” feeling attached to most of these islands. The people are incredibly friendly and welcoming, and you actually don’t need any zoom lens for your camera, ‘cos people love to have their photos taken.

  Share