• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 626 – 1. juledag i Sorrento

  Dagens Tone: Mr. Tough – Yo La Tengo

  Noget af det første jeg gør i dag, er at ringe til min mor, far og søster hjemme i Middelfart. Kl. er 09.00 her 1. juledag, i Danmark er den 23.00 juleaften. Det er virkelig rart at have dem alle i røret og fornemme lidt Bangsgaard-julestemning på trods af det familiære fravær. De 60 min. flyver afsted. Der er fyldt godt op i stuen her med 11 mennesker fordelt på 4 generationer. Rhod, hans tysk/kroatiske kæreste Iva, Rhods lillesøster Kate og hendes 5 måneder gamle labrador Skuba, lillebror Jolyon, hans vietnamesiske kæreste Dawn, hendes mor og hendes datter Linh (fra et tidligere ægteskab) Linh, Rhods far Robert, Rhods mor Patricia og hendes far John.

  Juletræet er pyntet op og stuebordet er fyldt med indpakkede gaver. Jeg er spændt på, hvordan julen fejres her, for det er min første juleaften i et engelsktalende commonwealth-land, hvor den 25. december er dagen, hvor pakkerne åbnes etc. Klokken er ikke 10 før jeg har det første (af en lang række) glas champagne i hånden – og så er dagen ligesom skudt i gang!

  Åbning af pakkerne foregår under et langt større virvar og kaos end jeg er vant til hjemme på Vejrøvænget. Alle pakkerne finder i løbet af kun en halv time deres ejermand og flås op uden hensyntagen til den kærlighed, som pakkernes indpakning var omgivet af.
  6-Ã¥rige Linh er elektrisk af julegaveforventninger, som alle lader til at blive indfriet. Det er et ganske vildt gavefrenzy.

  Tigerrejer og mere champagne på terrassen.
  Jeg har en længere snak med bedstefar John på 76. Han er superfrisk, kvik og er et fint bevis på, at det ikke nødvendigvis er en skræmmende ting at blive gammel.

  Ud på eftermiddagen tager halvdelen af flokken på en smuk gåtur nd til Sorrentos Ocean Beach. Solen er høj, vandet grønt og klippekysten virkelig flot. Imponerende. Hele denne Mornington Peninsula er en vidunderlig perle.

  Under kølige pilsnere får Rhod og jeg en terrassesnak og forsøger at catche up. Vi mødtes første gang i 1998 på Utila, Honduras, og senere tilfældigt på gaden i San Jose, Costa Rica og igen i Cusco, Peru. Senere samme år kom han og besøgte mig i Middelfart til en uforglemmelig Sankt Hans-aften på Nordvestfyn. Jeg er lykkelig over at være her hos hans skønne familie.

  Julemiddagen består på kødsiden af kalkun og deli-pølser ledsaget af bjerge af grøntsager, gravys, stuffing og liflig rødvin ad libitum. Mor Patricia har stået i køkkenet hele dagen, og resultatet er fantastisk.

  Om aftenen besøger vi en af Rhods gamle venner. Jeg taber både kæbe og hjerte til hans 7 mdr. gamle datter Emily. En lille solstråle, der igen minder mig om, hvilke godter, der endnu venter mig i Livets Pose.

  (Billeder kommer…)

  On this day..

  Share

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).