• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 671 – Det nye frugtskud paa stammen…

  Yarram -> Sale (wild camp)
  Distance (km) : 80
  Time on bike : 4h 13m
  Brutto time: 10.00 – 16.00
  Avg : 18.9 km/h
  Max.speed: 46.0
  Total (km) : 26.561

  Jeg er trådløs og online i Yarram fra morgenstunden. Det er genialt! Det er virkelig rart, at have sin egen bærbare (som Jens tog med til mig fra Middelfart) ved hånden. Ren WT-luksus.

  Victorian waterways...Near Yarram.

  Lige udenfor Yarram stiger en mand ud af sin bil og spørger, om vi lige kan snakke lidt. John, der bor lidt oppe af vejen i Sale, er nysgerrig efter at høre vores historie. Da han tidligere på formiddagen passerede os i sin bil, bemærkede han, at vi cykler i sort tøj. Det er ikke den ideelle farve på trafiksikkerhedens palette, så han smuttede fluks ind til Yarram og købte en selvlysende overtrækstrøje i stil med den som alle vejarbejdere har på her. Det var stort og betænksomt af ham.
  Det ændrede dog ikke ved det faktum, at stærkt skrigende orange er en farve, som solen (og ikke klæder) har patent pÃ¥. Et hæsligt stykke tøj. Trækker dog i den det meste af dagen…hvis man nu skulle løbe ind i den venlige mand igen.

  Aussie forest near Sale, VIC.

  Nektariner er blevet det nye frugtskud på WT-stammen, og jeg spiser dagligt op mod et kilo af dem. Det er fedt at have fundet en substitut for de guddommelige rambutans i Thailand.

  Dagens Tone: The Great Salt Lake – Band of Horses

  Over mig flyver store flokke af cockatoos, den smukke, hvide papegøje, der for mig udgør et australsk ikon på højde med Ayers Rock, Operahuset, dingoen, kænguruen og boomerangen. I Danmark er papegøjens udbredelse begrænset til fugleburet og fodres med solsikkekerner. Her i Australien flyver de sunde og glade (skræppende) rundt i store flokke og lader til at nyde livet.

  Echidna near Yarram.

  Senere på dagen ser jeg for første gang i det fri et myrepindsvin (eng. echidna). Udover et pudsigt, forhistorisk udseende (lidt som et oppustet, muteret pindsvin) udmærker myrepindsvinet sig sammen med næbdyret (eng. platapus) ved at være det eneste pattedyr i verden, der lægger æg.
  Den er travl med at lede efter myre-føde og graver sig ned i det løse sand. Jens og jeg forsøger ved hjælp af vægtstangsprincippet at få vippet dyret op, så vi kan se nærmere på det. Forgæves.

  Let regn det meste af eftermiddagen. Jævn, ikke-ophidsende cykling langs landevej A1.

  Jens relaxing in Sale at Amie and Martin...

  I Sale (ca. 15.000 indb.) slår vi os ned på en café og nyder et par timer i ro og fred. Jeg med WT-opdatering etc. Jens med den lokale avis, hvor han opdager, at en bar i nærheden serverer gratis champagne fra 17.30-18.30. Det kan rotterne ikke modstå.

  I baren spørger Jens bartenderinden, om hun kender til et sted, hvor vi kan slå vores telte op. Det var ingen dårlig taktik og snart ruller den australske lavine af gæstfrihed. Amie serverer dejlig champagne og tilbyder snart, at vi kan bo i hendes baghave. No worries. Kæden af heldige og helt uforudseelige hændelser fortsætter, da hun snart kommer over til vores bord med et enormt fad fyldt med delikatesser (hmm, kylling) og godbidder. Det undrer mig, hvad vi har gjort for at fortjene dette. De sultne rotter har svært ved at holde igen, men da Amie giver os grønt lys (+ mere champagne i glassene), får vi hurtigt gjort kål på fadet. En vidunderlig
  start på weekenden.

  Free champagne and delicatessen in Sale!

  Hjemme hos Amie får vi tilbudt at crashe i stuen på madrasser. At sove i teltene i regnen kan ikke komme på tale. Sådan er australierne! Vi protesterer ikke. Amie og hendes veninder smutter tilbagepå arbejde i baren og efterlader mig og Jens, med en 40” fladskærm, stereoanlæg, varmt bad og bourbon & coke. Hun har kendt os i et par timer og efterlader os hele huset. Gæstfriheden er enorm, og Jens og jeg helt oppe i det røde hopla-felt. Taxi ind til byen og baren, der har gæv live-musik hele natten. Glade, glade stunder.

  On this day..

  Share

  One Response to “Dag 671 – Det nye frugtskud paa stammen…”

  1. carolyne Says:

   I think you doubled up with your stats for days 670 & 671.
   Unless you moved without going anywhere…?

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).