• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 721 – Vidunderlige Mt. Cook (3.754m)

  Glacier on Mt. Sefton (Mt. Cook N.P)

  The glacier fed Mueller Lake, Mt. Cook N.P

  Det er kun 6C udenfor (8C inde i teltet), da jeg vågner lige før solopgang. Kaffe + müsli skyder mig igang. Det er skyfrit som lovet. Det bliver en vidunderlig dag, som selv ikke drømme kan følge med. En dag, jeg aldrig vil glemme. Polstret som en Michelin-mand går jeg til Kea Point, et udsigtspunkt over Mueller + Hooker Lakes (hvor enkelte isflager flyder rundt) og flere gletchere. Mt. Cook (3.754m) og Mt. Sefton (3.158m) stråler om kap om min opmærksomhed.

  Jeg er målløs.

  The glacier fed Mueller Lake, Mt. Cook N.P

  On my way to Sealy Tarns Lookout, Mt. Cook N.P

  Hooker Valley, Mt. Cook N.P.

  Beauty in Mt. Cook N.P

  Mt. Cook N.P in all its glory...

  Staring at Mt. Cook...

  A Happy Man at Mt. Cook.

  Staring at Mt. Cook...

  Nature at Mt. Cook.

  My cosy camp at Mt. Cook N.P.

  The River Is Wild!

  Jeg er stadig frådende, og begiver mig ud på minitrekket til Sealy Tarns i 1.350m, en 3-timers retur-tur iflg. skiltningen. Det er en stejl, svedig tur op ad bjergskråningen. Stien er velmarkeret og ikke teknisk svær, bare stejl. Udsigten fra Sealy Tarns, et lille plateau godt halvvejs oppe af bjerget, er guddommelig. Jeg bliver her og nyder noget af det smukkeste alpine landskab, jeg nogensinde har set. Det her får pulsen op på selv en hærdet rejserotte. Har ingen lyst til at forlade stedet. Lucky-lucky-lucky, I am.

  Suspension Bridge at the Hooker Valley, Mt. Cook N.P

  Suspension Bridge at the Hooker Valley, Mt. Cook N.P

  Jeg nærmest svæver ned til dalen på kun 35 min. Frokostsulten har indhentet mig. På en bænk ved siden af min lejr har jeg et af de her relativt sjældne øjeblikke fuldstændigt blottet for forstyrelser af nogen tænkelig art. Her er ingen vind, intet kryb, ingen insekter, ingen nysgerrige javanesere, ingen sult, ingen bekymringer, ingen skyer for solen. Kun dugfriske & sneklædte billeder i hukommelsen.

  Mt. Cook

  Ud på eftermiddagen går jeg op langs Hooker Valley, over et par fine hængebroer og med fantastiske udsigter til Mt. Cook. Det er stærke sager for Fumil.

  Hitchhiking back to Twizel from Mt. Cook.

  Tilbage i lejren har jeg svært ved at fatte, hvor smuk dagen har været. Føler på en måde, jeg kunne forlade NZ nu og stadig føle, at jeg havde set, hvad jeg kom for at se. Pakker sammen og stikker den håbefulde tommelfinger ud. Hollandske Imke og Teun fra Eindhoven samler mig op og kører mig et par km til Mt. Cook Village, hvorfra jeg har bedre muligheder for et lift tilbage til Twizel.

  1 time senere bliver jeg af et venligt kiwi-ægtepar sat af lige ved campingpladsen inde i Twizel. Dette blafferliv er alt for nemt.

  Solnedgangslyset er skønt på den vindstille campingplads, da jeg slår lejr kun 1½ time efter jeg slog teltet ned oppe ved Mt. Cook. Selvom kroppen er træt efter dagens 6-7 timers trekking, så sprudler jeg indeni over dagen. Mit første varme brusebad i 6 dage gør godt.
  Som håbet dukker hollænderne op på pladsen også, så vi smutter på den lokale pub til en række Mac’s Gold-fadøl og dejlige stunder. De er så nemme, de dejlige stunder, i selskab med hollænder(n)e.

  Hanging out in Twizel with Teun & Imke (Holland)...

  On this day..

  Share

  One Response to “Dag 721 – Vidunderlige Mt. Cook (3.754m)”

  1. carolyne Says:

   Some fantastic shots Nicolai (I especially like the sunrise @ Christchurch – I did a sunrise hot air balloon ride there a few years ago…). It all looks so clean and clear and lush. Having some stressful time here with work & such – wish I was out, on the road too.
   c xx

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).