• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 737 – Queenstown og det kranke spare-relæ

  Garston -> Queenstown (hostel)
  Distance (km) : 66
  Time on bike : 3h 20m
  Brutto time: 09.10 – 14.00
  Avg : 20.0 km/h
  Max.speed: 57.6
  Total (km) : 29.371

  Det lader også til, at Garston holder tirsdaglukket. Husene virker tomme, ingen hunde gøer, ingen røg fra skorstene, ingen skolebusser, bare ingenting. Betvivler, at landsbyen virkeligt har 106 indbyggere. 105 spøgelser og en brandmand måske…

  Medvinden – der altid er velkommen i WT-lejren som en god ven – er med på vejene i dag langs Lake Wakatipu, som Queenstown ligger ud til. Sjæl, krop & Koga samspiller i en kraftfuld trio, der brager frem på den bakkede landevej, der snor sig mellem søen mod vest og The Remarkables-bjergkæden mod øst. Skøn cykeldag igen.

  Så snart jeg ankommer i Queenstown, finder jeg et hostel og sætter en tøjvask over. Jeg har en fæl lugt-aura af død gnu omkring mig. Andre end mig have opdaget det, men tiet i forståelig forlegenhed. Tørretumblingen på Queenstown Lakefront Backpackers tager 39 minutter, fortæller displayet mig efter 2 NZ$-indkastet.

  Det er nogenlunde så lang tid, jeg bruger i brusebadet, hvor mit ellers altid velfungerende, indre spare-relæ simpelthen sættes ud af drift, så snart det varme vand begynder at løbe ned over mig. Det tager sin tid at vaske over 500 km new zealandsk udendørseventyr fra vejene af sig. Halleluja, lord! Nyfødt.

  Går en lille aftentur ind til Queenstown (13.000 indb.) og ”flotter” mig med en gang fish ’n chips.
  Tilbage på hostellet ryger de sidste Steinbeck-sider ned sammen med adskillige kopper the i fællesrummets bløde puder. Ryger i snak med østrigske Valerie og har en lang, lang snak til ud på den uvante side af midnat.

  On this day..

  Share

  9 Responses to “Dag 737 – Queenstown og det kranke spare-relæ”

  1. Mikkel Says:

   Held og lykke med den fremtidige kørsel i NZ. Husker lidt af NZ fra nogle år tilbage: fra Queenstown til Vestkysten på Sydøen er der vist ikke så store problemer med bjergkørsel, ud over “det sædvanlige”, såfremt du holder dig på hovedvejen der er lagt i floddale til Haast. Der er vist noget øde på Vestkysten, med noget afstand mellem byer og så risikoen for regnskyel er større der end på østkysten af Sydøen.
   Det lyder ikke som om du får så mange bade efter at have svedt i sadlen. På Nordøen kan du få et gratis bad i floden ved byen Taupo, der ligger centralt midt på øen. Hvis du går/cykler få kilometer til Hauka Falls fra Taupo, strømmer der termisk varme op fra jorden, som på visse steder opvarmer det lidt kolde flodvand til 50 C.. Der kan du få et gratis meget varmt bad. Ellers er der Rotorura, nok 70 km. derfra, som er kendt for sine hot springs.

  2. Fjumse Says:

   Det vil jeg huske, Mikkel. Mange tak for det. Ser allerede frem til det varme, termiske bad.

   Mvh, Nicolai – nu 4 dage og ca. 400 km uden bad! Smelly, smelly…

  3. bjørn harvig Says:

   Kære Nikolaj –

   badet er tiltrængt – sikkert i højere grad for de folk du møder end for dig selv……hmm….

   Fik aldrig skrevet tilbage til dig, efter min tur fra kbh gennem rusland og kaukasus som til slut endte i det sydlige Iran. For meget at fortælle her tror jeg. Georgien og Armenien var pragtfulde. Jeg havde en del tid i det nordlige Georgien, delstaten Svanetien, tæt ind til den russiske grænse. Og så brugte jeg energi på Nagorno-Karabagh, som var en, er usikker på mit ordvalgt – spændende/voldsom oplevelse. Men jeg er snart vej ud igen. Nu Japan, østKina og Mongoliet. Så vidt jeg husker havde du planlagt Japan, ik? men jeg er lidt i tvilv om du kom derhen? jeg har et par enkelt spørgsmål, hvis du har tid? Måske har du et par tricks i ærmet?

   Ha det godt –

   venligst Bjørn Harvig

  4. bjørn harvig Says:

   Og så jeg husker det:

   lidt på forhånd, men du når det snart: Stort tillykke med de 30.000 km. Jeg ved hvor meget det sikkert betyder for dig når vejene ikke har nogen ende og modvinden er din eneste ven. Det er satme mange kilometer!!!! Jesus!!!

   – Bjørn

  5. Fjumse Says:

   Hej Bjoern…

   Mange tak for lydene. Det lyder som en skoen tur til Iran. Vi maa dele et par anekdoter engang i DK. Japan kom jeg ikke til i denne omgang. Saa ingen japanske tricks her fra. Ja, 30K km om ganske faa dage. Det er et vaeldig paent tal, ikke’…

   Alt vel her fra Franz Josef Glacier (township) paa Nzs South Island…

   Nicolai

  6. bjørn harvig Says:

   Hej Nikolai –

   Jeg giver en stor kold Jacobsen Hvede når du engang er tilbage i københavn (du var vel ude, da den kom på markedet? hè?) – det ville være hyggeligt at høre nogle historier.

   Hvordan har du det egentligt med alle de kilometer. Du må se dig blind på dem. Passe på ikke kun at fokusere på den skide computer. Det evige dilemma, det betyder, at du på den ene side hele tiden vil runde det næste hundrede, mens du på den anden side har lyst at trampe computeren i stykker, læne dig tilbage og tage endnu en dag med udsigt til sneklædte toppe. hmm…

   Ha det bra og held på vejen med dit enorme projekt

   – Bjoern

  7. Mona Says:

   Hej Nikolai.

   Endelig dejligt vejr i lille Danmark bare det fortsætter nu.
   Håber du har det godt derovre du oplever vel stadig en masse spændende ting og møder en masse dejlige mennesker?!
   Jeg er stadig meget imponeret over, at du fortsætter dit eventyr rundt i verden.. Jeg venter spændt på mere nyt fra dig.
   Fortsat go´ vind ..
   Mange forårshilsner fra Mona.

  8. Leon Mandal Says:

   Kære Nikolai.

   Du får også lige en lille hilsen her. Jeg skrev tidligere til dig omkring min kæreste, Saras søster, som bor i Cromwell – som jeg ikke fik med. Og stadig – hvis det kunne ha’ din interesse – så er jeg helt sikker på, at Berta (søsteren) gi’r en kop kaffe, lidt varme og måske en overnatning.

   Og kom bare tilbage, hvis du skal ha’ adressen.

   Kærlig hilsen fra Leon.

  9. Fjumse Says:

   Hej Leon…

   Har netop sendt dig en PM. Jeg passerede Cromwell-omraadet for et par uger siden, saa kaffen maa jeg have til gode!

   Tak for indsatsen!

   Kaerligst, Nicolai

  Leave a Reply