• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 740 – Gæstfrihedens Vingesus

  Wanaka -> Pleasant Flat (wild camp)
  Distance (km) : 99
  Time on bike : 6h 0m
  Brutto time: 09.00 – 17.30
  Avg : 16.5 km/h
  Max.speed: 66.3
  Total (km) : 29.551

  Perfekt guerilla-lejr i nat! Ingen så mig (vist) og jeg havde allerede ved 7-tiden trukket pløkkerne op fra græsplænen og forladt lejren, uden spor så selv den lille Hiawatha ville have være stolt.

  Fra Wanaka-søen går vejen til Hawea-søen og op langs dens vestlige bred. Smuk, smuk cykling. Vinden er bidsk og går den gale vej. Der falder lidt snefnug. Fnug, der ikke helt tør være sne, men absolut ikke er regn!
  Vidunderlig cykling langs Lake Wanakas nordlige del, som vejen vender tilbage til efter at have krydset The Neck (405m), en mindre højderyg mellem søerne. Vinden falder til ro igen – på opfordring.

  I Makarora, et lille settlement på ca. 50 indbyggere nord for Wanaka og Hawea Lakes, falder jeg i snak med Harry & Juanita, der er på bryllupsrejse i deres bil fra Auckland i nord til Queenstown i syd, hvor de skal giftes om et par dage. Jeg står som sædvanlig for det meste af snakken, mens øjnene på bryllupsparret bliver større og større efterhånden som WT-tæppet rulles ud. Da vi skilles – efter en fotosession – , og jeg rækker hånden ud i et farvel, stikker Harry 20 NZ$ i min næve med bemærkningen “Buy yourself a cup of coffee, mate”. Jeg er åbenlyst taknemmelig. Efter lidt ægteskabelig kommunikation mellem Juanita og Harry på en frekvens, jeg ikke kender til, trækker Harry bundtet frem igen og stikker mig yderligere 60 NZ$! “But it’s way too much”, protesterer jeg mildt. For det er alt for meget. “Naah, we’ve got plenty”, griner Harry kækt, og snart smutter de afsted. Jeg står tilbage lettere rystet over den gestus og venlighed, der lige susede forbi mig.

  Således beriget med både (nye) kontanter til de næste dages rotteliv – og ikke blot et par kopper kaffe, Harry! – og mental energi til Haast Pass (562m) flyver jeg afsted op gennem regnskov vædet i eftermiddagssol.

  Slår lejr ved DoC-campen Pleasant Flat, hvor jeg fra teltkabinen har en glimrende udsigt til en gletcherdækket bjergtop. Søde sager.

  Møder tyske Margit fra Bavaria, et lettere uinteressant vandfald uden dybde, som jeg også fik selskab af i Wanaka i aftes. Vi får en snak – der for mig tager sig ud som en tysk monolog – og en kop the i hendes campervan inden jeg finder en anledning til at hoppe over i mit polyesterhjem.

  Tomme tønder buldrer mest, som det gamle klistermærke fra Ota Solgryn-pakken engang sagde. Sandt, sandt…

  On this day..

  Share

  Leave a Reply