• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 778 – En glad dag

  Ohope -> Mt. Maunganui (hostel)

  Distance (km) : 102
  Time on bike : 4h 10m
  Brutto time: 10.05 – 15.15
  Avg : 24.0! km/h
  Max.speed: 64.3
  Total (km) : 31.220

  Så er det blevet (høj)tid igen. Tid til grand slam-tennis, fra Paris og Roland Garros denne gang. Så snart jeg har sagt farvel og Ingrid er smuttet på arbejde på hospitalet lukker jeg op for satellit-TV’et og det er som at gense en gammel ven at se de lerfarvede grusbaner i Paris. Festen er i gang.

  Sadlen kalder dog og det er lunt og solrigt fra morgenstunden. Modsat gårsdagen er jeg glad og fuld af lyst til at komme afsted. Killerstigningen mellem Ohope og Whakatane sørger for at varme benene godt op, og sådan forbliver de resten af dagen. Uhyggeligt varme og veloplagte.

  Det er fladt, solen brager og jeg har en skøn halevind (jo, det er et ord i min verden!) bag mig. Den sjældne kombination af disse tre – for cyklisten gunstige – forhold gør, at jeg bare må skyde den af. Det er munter cykling primært langs Stillehavskysten. Jeg holder ingen pause eller stop de næste 195 min. og 78 km. Først da jeg når Te Puke klikker jeg skoene ud af pedalerne og holder frokost på en bænk i solen på hovedgaden.

  I Te Puke er kiwifrugten all the rage. Der er et Kiwicenter (jeg fandt aldrig ud af, hvad det drejede sig om, udover at det var rettet mod turister, en kategori jeg i dag ikke føler mig beslægtet med), hvis store trækplaster er intet mindre end verdens største kiwifrugt (af glasfiber?), den lokale radiostation hedder klart nok Kiwi FM, store trucks fuldtlæsset med kiwifrugter drøner gennem byen og småboder langs vejene faldbyder den lille lodne frugt, som oprindeligt kom fra Kina og først i 1970- og 1980’erne blev New Zealands store eksportsucceshistorie.

  I sommerlige Mt. Maunganui (15.000 indb.) siger km-tælleren 100. Jeg kunne have klaret 100 mere fra samme skuffe, men tjekker ind på Pacific Coast Lodge i stedet. The easy way out.

  En mangel i min tidlige voksendom har været, at jeg aldrig fik set Triers Breaking The Waves. Det får jeg rettet op på i eftermiddag i hostellets TV-stue.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).