• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 785 –

  Distance (km) : 46
  Time on bike : 3h 16m
  Brutto time: 09.30 – 14.00
  Avg : 14.1 km/h
  Max.speed: 63.6
  Total (km) : 31.676

  Det er en noget anderledes overnatning her i Clevedon, og alene dét gør den interessant efter talløse standardnætter i offentlige parker, baghaver, mindelunde, golfbaner etc. Men det er ingen god nats søvn. Lyset, fugle- og billyde, der runger kraftigt i det nøgne omklædningsrum, min egen uvanthed med denne harmløse BZ-style overnatning.

  Regnen begynder igen inde i Clevedon. Jeg er groggy i kroppen. Guffer 3 portioner havregryn i mig, og forkæler mig selv med en kop café-kaffe og gårsdagens avis på denne helligdag, Queen Elizabeths Birthday (som sjovt nok er fleksibel og falder den første mandag i juni), mens jeg venter på tørvejr.

  En kort, men meget bakket dag ind mod Auckland. Er uoplagt og gider ikke rigtigt al forstadscyklingen på de trafikerede hovedveje. I Ellerslie-forstaden får jeg fat i Keith, en jævnaldrende kiwifyr, jeg mødte i juni 2006 i Istanbul under VM i fodbold, og som har budt mig indenfor. Han deler et hus sammen med 3 andre i Sandringham-bydelen, som jeg finder frem til efter at have spurgt adskillige folk om vej.

  At Auckland er en multikulturelt sammensat by, vidner mine tilfældige vejvisere om: en inderfar (i inderdragt og med den karakteristiske inderaccent), et kinesisk par, der knapt forstod mig og vice versa, en italiensk-klingende primadonna med pels om nakken og et par unge maoriknægte med den særlige homeboy slash street accent, der ofte ledsager komplekse håndtegn og en på-gaden-har-jeg-hjemme-attitude.

  Det er godt at se min vandpibe- og turkish bath-makker igen. Jeg får tildelt sofaen i køkken-alrummet og snart kører Keith og jeg op til Mt. Eden – en af de 51 vulkantoppe, som Auckland (1.1 mio indb.) er bygget op omkring. God udsigt. Crazy at stå på kraterkanten af en udslukt vulkan og i samme ”frame” kigge ned i den og overskue Auckland CBD. Min Auckland-ankomst fejres om aftenen med kold Monteith’s fadøl på en pub i Kingsland-bydelen sammen med Keiths stand-up-ven. Feel good-barometeret er i top…

  On this day..

  Share

  Leave a Reply