• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 880 – Sne i bjergene

  Hualfín -> Santa Maria (hotel)
  Distance (km) : 120
  Time on bike : 6h 04m
  Brutto time: 09.00 – 15.15
  Avg : 19.9 km/h
  Max.speed: 57.8
  Total (km) : 34.285
  Altitude (end of day): 2.000

  Es muyyyy frio. No hay nada. No hay NADA allí en el campo!, advarede doña Nonas søn mig om i morges, da jeg iklædt det meste af mit garderobeskab begav mig afsted. Termometeret på cykelcomputeren sagde -1 grad og sneen faldt let.

  Winter cycling in Argentina. N of Hualfín.

  Det lykkedes mig ikke at få pålidelig info om, hvor mange km rípio (grusvej), jeg kan se frem til i dag eller hvordan terrænnets stigninger tager sig ud. Et par franske cyklister, der kom nordfra i går siger 20 km og fladt, doña Nona og hendes søn siger 30 og fladt, østrigerne sagde vist også 30 og et lille pas i 2.400 meter.

  Horses + minor river crossing. N of Hualfín, Argentina.

  Så snart jeg har lagt den lille Hualfín bag mig er det bare mig, sneen, grusvejen og det kuperede, åbne landskab. Der er kaktusser med sne på, hvilket virker lidt forkert i henhold til min kognitive konstitution af verden. Som pyntede juletræer i juli og solcreme i januar.

  Winter cycling in Argentina. N of Hualfín.

  Vejen er tung og sandet og det går kun langsomt, men støt fremad. Dunkle spørgsmål og hvad-nu-hvis-scenarier begynder at stikke sit grimme ansigt frem. Hvad nu hvis noget så sandsynligt som en punktering skulle ramme mig nu? Jeg er sikker på, at jeg nok skulle deale med situationen, hvis den opstod, men tanken skræmmer mig, for mine fingre ville uden for skihandskens tryghed fryse til frosne fiskepinde og blive ukampdygtige.

  Tænk positive tanker, Nicolai. Negative tanker tiltrækker negative hændelser. Positive tanker…

  Efter 2t 42m har jeg cyklet 29.5 km med en gennemsnitsfart på 11 km/t og grusvejen er ikke hørt op endnu (men jeg kan ane asfaltens begyndelse forude!). Jeg kan ikke lade være med at hade franskmændene en smule for deres elendige oplysning om 20 km rípio. Merde! Det betyder alverden, når temperaturen siger minus-grader, sneen falder og det går fremad med sneglefart. Enhver langturscyklist burde da vide, at når det drejer sig om at oplyse om særligt grusvejes udstrækning, så er nøjagtighed en nødvendighed.

  It's all good! Despite the wind and cold up here. 'Cos the asphalt is near!

  Asfalten er guddommelig, det er medvinden også og det går svagt nedad. De næste 29.5 km sluger jeg på kun 51 min. med ca. 34 km/t i snit. Zülle bobler inde bag uldhuen. Er fokuseret på bare at komme til Santa Maria og har for kolde fingre til at tage billeder det meste af eftermiddagen.

  I Santa Maria (2.000 m.o.h) tjekker jeg ind på byens vist nok fineste hotel, Apart Hotel El Algarrobo. Ikke fordi jeg har brug for det, men primært fordi byens øvrige hospedajes (30-40 pesos) relativt set var et langt dårligere kup end de 50 pesos (85 DKK), jeg fik pruttet et værelse ned til (fra 70). Og så trækker det ikke fra, at der er kabel-TV på værelset. US Open og sådan…

  On this day..

  Share

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).