• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 903 – Lamafostre & afhuggede oksehoveder

  0 km etc.

  Som oftest når jeg lige er ankommet til nye storbyer, lader kroppen mig ikke sove længe. Tiltrækningen og lysten til at komme ud og eksplorere er simpelthen større end min ellers ultratrætte krop kan modstå. 5 timers søvn blev det til, og inden middag har jeg i 3 timer vandret rundt i Potosís krogede, arkitektonisk meget interessante gader og labbet i mig af bybillederne.

  Church in Potosi.

  Potosi city scene...

  Cerro Rico, Potosi - Bolivia.

  Llama foetus...Weird, that!

  En bizar, lille kiosk sælger udtørrede lamafostre i forskellige udviklingstrin. Der er bowlerhatte overalt, på kødmarkedet er en slagter i gang med at pelse en lama, en økse-udrustet fyr er i gang med at partere afhuggede oksehoveder på cementgulvet, der er småboder og merkantil aktivitet overalt, og et fredsønskende optog med piger i diverse uniformer marcherer gennem gaderne.

  A weird shop altogether. Potosi, Bolivia

  The Llama Shop.

  Poor llama! Potosi meat market.

  For en vestlig turist, der lige er ankommet med 747’eren, må Potosí være noget af en sociokulturelt anderledes mundfuld at sluge. Jeg elsker det!

  Hard work!

  Another Potosi church...

  Min indre statistikker gør mig opmærksom på, at det er over 10 år siden, jeg var her sidst, og at Potosí samtidig er det første sted i ½ WT-år (siden Sydney), som jeg oplever for anden gang. Bortset fra enkelte udsigter fra byen, husker jeg dog ikke meget fra mit besøg her i 1998, så det er som at være kommet til en fremmed by.

  Sølvbyen er anlagt på et stykke virkeligt kuperet terræn. Alt hælder og skråner og selv den centrale plaza foran katedralen er så skæv, at selv Eik Skaløe ville gøre store øjne.

  Parade in Potosi, Bolivia - September 2008.

  Men jeg er træt hele dagen. Virkeligt træt. Det er svært sommetider at gennemgå de store skift mellem den ene dag at være i gang i sadlen, at være i elementerne, svedende, kæmpende, fri – og den næste dag at mærke udmattelsen, trætheden og de mentale tilstande, der følger med.

  Parade in Potosi, Bolivia - September 2008.

  Reflections in Potosi - Bolivia.

  At gå fra livet i sadlen, hvor selskabet med naturen, cyklen og tankerne fylder mig og gør mig glad, til livet i byen, hvor jeg ingen kender (og hvor trætheden til tider gør mig en anelse anti-social), hvor tosomheden blomstrer i parker og på gadehjørner, og hvor jeg konfronteres med små bidder af det sociale kærlighedsliv, jeg for en tid valgte fra, da jeg for over 900 dage siden forlod Danmark.

  Meat market in Potosi.

  There are no free gifts, alting har sin pris. Må se at få udhvilet…

  Typical architecture in Potosi...

  On this day..

  Share

  4 Responses to “Dag 903 – Lamafostre & afhuggede oksehoveder”

  1. max und heidi Says:

   Hossa Nicolai!

   We had exactly the same feelings when we rode this bad waschbrettpisten. But now you are on asphalt again….. enjoy it!!!!! Thera are lots of other shitty roads in bolivia. But when you ride over the salar you will forget all this things suddenly. I promise you.
   Many greetings from (the wet and cold) Chile.
   max und heidi

  2. Nicolai Says:

   Hi Max & Heidi…

   Good to hear from you and that you´ve made it down to Chile.

   I decided not to go via the Salar this time (was there back in 1998, and people tell me salt is salt after all 🙂 but to go via Tupiza, Potosi, Sucre (where I am now), Cochabamba and then La Paz etc.

   But yeah, the Salar area is stunning!

   Hope you´ll hit some more waschbrettpisten down south on the Carratera Austral 🙂

   Nicolai

  3. Yves Says:

   Hello Nicolai

   Far from Laos now ! La Paz is my favorite town, so wonderful. Enjoy ! I hope we can go back to Bolivia in the next years. Your pictures are so nice. All the best for Peru.

   Yves and Olivia

  4. Nicolai Says:

   Hi Yves and Olivia…

   Thanks for your reply. Indeed, La Paz is a great, great city. Crazy and alive. I love it too.

   Regarding the docu-DVD you made about your RTW-journey: I sent Olivia (through Facebook) my parents´ address. Hope you got it 🙂

   See you down the road, Yves…

   Nicolai

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).