• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Moving mess

  Now there is only a one-digit number of days left to takeoff. It’s unreal. I still feel there is so many things left to do. Yesterday (Friday) I had my last day at work and of course it flew away without me feeling that I had time to come around to say a proper goodbye to all. I had to go home right after lunch to go out buying packing cases and start to pack down my apartment before my father would arrive at 15.00 to help move my stuff to Funen and Jutland.

  lejlighed
  My apartment before packing it down

  Puh! The day developed quite chaotic!

  Suddenly my apartment seemed twice as big as before. Just packing down my booka took up 12 (very heavy!) packing cases! The whole thing didn’t get less choatic by my father getting stuck in the elevator (Nicolai completely failed to deliver proper crisishelp with the outbust: “If it was me I would panic completely!!” :-)) and at 16.00 I had to hurry back to work to drink a beer with my co-workers at a Friday-bar arrangement. Even if it was right in the middle of everything it was really nice to get a chance to say goodbye to everybody and I even got a present! A fancy blue leatherman which I’m sure will come in handy on the trip!

  DSC00217
  books, books, books

  Back to the apartment and the moving mess. Packing, packing, packing. Yank, load, pulling and pushing! I’m sure my arms are at least 2 cm longer today! Poor Nicolai had to go through the exact same thing the day before with his own place and had to get up in the morning to paint and clean the place after only 4 hours of sleep! Then he was more or less forced to help me packing and move aswell. He was “well done” after that! Luckily my good friend Jack came to help aswell.

  DSC00224
  Me and moving mess

  Anyway – the apartment got packed down and off we went to Funen at 23.00 – arrived to Middelfart at 02.00, unloaded the stuff and my father had to drive further to Viborg where he arrive at 04.30 – only to begin work at 05.00. Poor man!

  DSC00232
  Nicolai taking a breather

  It was really a long and chaotic day but I’m deeply grateful that it’s finally done and I owe the people helping me bigtime!

  I’m now spending the weekend in Middelfart and Viborg with my family and then it’s back to Copenhagen on Monday to fix the remaining things before takeoff.

  9 days left..

  DSC00228
  Moving mess

  Click here to read all previous diary entries by Martin

  On this day..

  Share

  16 Responses to “Moving mess”

  1. Uwe Says:

   Freunde,wäre es nicht möglich Eure Webseite auch in deutsch zu übersetzen,nicht jeder ist der dänischen und englischen Sprache mächtig.Das würde uns die Möglichkeit geben Eure Tour besser mit zu verfolgen.Einen guten Start für Eure Tour. Uwe

  2. marianne Says:

   Hej begge 2

   Først må jeg sige, at jeg synes, det er stort, det I har sat jer for. Jeg er klar over, at mange forberedelser, tanker og som jeg kan forstå søvnløse nætter er gået forud for dette. Det må også være så surrealisktisk pludselig at stå ved startstregen, klar til afgang.

   Jeg glæder mig meget til at følge jeres færden og læse om alle de oplevelser og udfordringer, I vil møde.

   Jeg er selv lidt af en eventyrer, dog ikke i samme målestok som jer. Jeg holder meget af at rejse og her taler vi altså ikke badeferier og sene timer i en spansk cocktailbar.

   Indenfor de seneste par år har jeg genetableret kontakt med en gammel veninde og hendes mand, der for ca. et år siden købte en betonbåd med det mål for øje at sejle jorden rundt.

   Sidste sommer var vi ude at sejle rundt i DK og turen i år går blandt andet til Bornholm for så til næste sommer at påbegynde sejladsen ud i den store verden.
   Det bliver også noget af en udfordring. I første omgang bliver det med kortere turer, hvor jeg tager hjem i perioder også for lige at teste, om det er mig at være skibsbunden i mere end en uge.
   Men det er helt klart planen er tage med på længere stræk eller hvis en ny miss Kløvedal opstår at hive et halvt til helt år ud af kalenderen, man kan jo også hoppe af et sted i verden, tjene nogle penge og så hoppe på igen. Verden er heldigvis blevet mindre.

   Det er vigtigt at følge sit hjerte, at turde stoppe op og mærke efter helt nede i maven og tro på det man føler…spørge sig selv, om man nu også er der, hvor man skal være og trives. Det virker i hvert tilfælde for mig!

   Og det må man sandelig sige, at I gør. Endnu en gang stor respekt til jer og de bedste ønsker om en fantastisk tur.

   Håber I får hygget det sidste, inden afrejsen senere på dagen.

   God vind(forhåbentlig ikke for meget mod-vind….-)).

   Med venlig hilsen
   Marianne

   P.s. var lige inde og se billeder fra turen til Tenerife. Det er en fantastisk ø. Har selv boet der i et halv år(rejseleder). Og billederne bragte minder tilbage fra mine udflugter eller egne ture rundt på øen. Landskabet, naturen og det mix af liv, lys og larm kombineret med roen, planter- og dyreliv og enestående natur. Det er som om, man er der igen. For ikke at glemme, at for jer er det jo et genialt træningssted med bjergene m.m.

  3. Anders (Costa Rica) Says:

   Hej Nico og kammi

   Jeg ønsker jer en kanon tur. Jeg håber, at vi får lejligheden til at ses stadig, de kommende 2 år. Jeg vil i hvert fald forsøge at komme ud at møde jer.

   Ligeså, håber jeg, at i havde en forrygende aften i lørdags. Jeg beklager, at jeg måtte melde afbud. Hørte fra Gabriel, at det var en kanon fest.

   God cykeltur og gode ben….

   Stor krammer, Anders

  4. Thomas Juhl Olesen Says:

   Hej folkens,

   Får “kriller” i maven af, at læse om jeres projekt, og håber på løbende opdateringer her på sitet.

   Hvis I får brug for en gratis overnatning på en blød sofa et eller andet sted i verden, tjek: http://www.couchsurfing.com … Et genialt site!

   Som lille knægt, cyklede jeg om kap med Nicolaj i Middelfart. Dengang var det rundt om Vejrøvænget. Hvem skulle have troet, at han senere valgte at køre rundt om jorden?! Jeg husker ikke, hvem der vandt dengang, men jeg har nok svært ved at hamle op med ham idag 😉

   Go’ tur knægte!

   Thomas

  5. Torben Finn Laursen Says:

   God vind på cykelstierne. Jg vil løbende skrive om jeres bedrifter på cykelportalen.dk

   cykelhilsner

   Torben F. Laursen

  6. Rob Thomson Says:

   Hello from Japan! I am a New Zealander living and working here…

   I only stumbled upon your website the other day – what a goldmine of information! I love the layout of the site also – extremely easy to navigate.

   I am planning to bike on a recumbent bicycle from Japan to London across The Continent, leaving on the 17th of July. Maybe we will cross paths! My general plan is on my website 14degrees off the beaten track. My site is also running on WordPress.

   How exciting! Seven days to go. I still have 90 days, and I’m already nervous. I will be following your blog with great interest!

   Cheers,
   Rob

  7. Rob Thomson Says:

   Sorry, one question:

   The website for my trip is dual language (English and Japanese) much like yours. However I have not yet figured out how to ‘link’ the two language versions together so that people can select what language the current page is displayed in…

   I notice the lp_lang_pref=en that is added to the page address on your site when I click on the language flags. Is this a ‘language selection’ plugin for WordPress?

   Thanks,
   Rob

  8. Martin Says:

   Hi Rob –

   I’m using a plugin for wordpress: Polyglot. You can find it here:
   http://fredfred.net/skriker/index.php/polyglot
   However, as with the wordpress code I’ve hacked around in it to make it fit this site 🙂
   Hope you can use it.

   – Martin

  9. Rob Thomson Says:

   Thanks Martin,

   I have taken a look at Polyglot, and it looks like it might do the trick…it would have been much easier if I had known about something like this before making my site though. Changing the present site feels like a bit of a drag!

   Anyway, I am looking forward to some photos and exciting stories from you guys.

   Safe pedalling.

   – Rob

  10. John & Zena Roberts Says:

   hi nicoli, we often talk about your ride to campers we meet along the way, we hope martin is now with you it must be very hard doing the trip on your own,we are in southern italy at pescara then on to sorrento seeing your daily log our trip is is a very easy task keep up the good work will contact you again but italy is very backward regarding the internet,
   best regards
   john& zena

  11. Sex Com Says:

   4099
   The best online sex com

  12. top rape clips Says:

   You’re quite right, Walter Pater is the only justification for Mona Lisa.

  13. rape videos Says:

   Hi makakas. Wellccome rape videos

  14. 1599293 Says:

   Buy cheap zyban

   Buy zyban Buy cheap zyban online. Buy cheap zyban online. Generic zyban

  15. Den Says:

   %

  16. Nike Says:

   %

  Leave a Reply