• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 925 – Demonstrationer i La Paz

  Dagens Tone: Say a Little Prayer – Aretha Franklin

  Det er dagen, hvor de tusindvis af marchistas (hovedsageligt demonstrerende bønder) kommer til La Paz efter deres lange (195 km) vandring fra Caracollo (se BBC-artikel). Der er uenighed om antallet af demonstranter i hovedstadens gader, men iflg. nettet drejer det sig om alt fra “over 100.000” til en halv million. Men der er fandme mange!

  Gaderne omkring Plaza Murillo er spærrede af af tusindvis af politi- og militærfolk. Gaden, hvor “mit” vaskeri ligger er desværre også afspærret, og først efter jeg har været igennem alle de spanske højlighedsfraser tillader en pansret og maskingeværudrustet politimand mig adgang de 20 m over til vaskeriet.

  Jeg trænger til lidt luft, så jeg går en lang (og stejl) tur op i nogle af forstæderne, der på imponerende vis klynger sig til de ca. 30-45 grader stejler skråninger, der omkranser La Paz. Min puls hamrer afsted her i 3.900 m, og udsigten stjæler pusten.

  Da jeg ved solnedgang er tilbage i La Paz syder og koger det endnu mere i gaderne. Der er campesinos, bannere, indianerkoner, orkestermusik, kanonslag, fyrværkeri og gadesælgere overalt. Folk danser, sidder, gÃ¥r, pisser og stÃ¥r i alle gader – det er et vanvittigt skue.

  (Billeder kommer)

  On this day..

  Share

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).