• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 1.013 – Zülle blandt nye venner…

  Popayán -> Cali (private)
  Distance (km) : 134
  Time on bike : 5h 34m
  Brutto time: 09.00 – 16.00
  Avg : 23.9 km/h
  Max.speed: 71.7
  Total (km) : 40.810
  Altitude: 1.100 m
  Difficulty: 3 of 5

  Morgenmaden – 2 store skÃ¥le müsli med fuldfed komælk – rækker til hele 120 km cykling helt indtil udkanten af Cali efter knapt 5 timers cykling. Udover 2 L vand indtager jeg ingenting. Det er vist endnu en first of for mig…

  Metabudskab:
  Spis müsli.

  Typical landscape north of Popayán, Colombia.

  Min hollandske dame opfører sig eksemplarisk og ruller som ny, efter at jeg gav den 1½ times kærlig hånd på tankstationen i Cano forleden. Hvis bare den kødelige kærlighed var tilsvarende let at pleje og tilfredsstille…

  …så ville livet af og til være en smule lettere og en hel del kedeligere, ikk’?

  Getting closer to Cali, Colombia.

  Der er masser af op- og nedkørsler den første halvdel af cykeldagen. Jeg har gennem årene fået en virkelig god forståelse for bjergene, for deres krumspring og hældninger og for bjergvejenes udformning og logik. Ofte kan jeg forudsige hvordan vejens hældning/udformning vil blive rundt om hjørnet. Cyklingen bliver aldrig kedelig.

  Min fysiske styrke er gennem de sidste ugers bjergkørsel blevet helt og aldeles opslugt af Andes-regionens rolllercoaster-ture. Men godt 60 km syd for Cali hører bjergene midlertidigt op, da jeg entrer den frodige og plane Valle de Cauca og foran mig har den vandrette, glatte asfalt.

  A new challenger to the Aussie outback trucks: The 4-wagon long sugar cane "trains" in the Valle de Cauca, central Colombia!

  Al min energi spyttes direkte i pedalerne, der i samspil med den nyrensede kæde til gengæld skyder mig fremad med høj fart (25-30 km/t), mens jeg passerer endeløse sukkerrørsplantager til begge sider. Zülle er stærk. Zülle er glad.

  One of the many river crossings of the day...

  Christophe, en fransk fyr jeg mødte på Påskeøen i august sidste år, har sat mig i forbindelse med en Maritza, som jeg gennem Christophe ved arbejder 7 km syd for Cali på vejen mod Jamundí. Dét og så hendes mobilnummer er alt jeg har. Jeg overraskes derfor over pludselig fra hovedvejen at se navnet på hendes arbejde på et stort virksomhedsskilt. Meget fint. Jeg sætter mig over på en tankstation og får lidt sen frokost inden jeg tager mig mod til at ringe til Maritza, en pige jeg aldrig har mødt og som bare ved at (men ikke hvornår) jeg kommer.

  Alt forløber fint, og snart dukker Maritza op sammen med hendes (surprise) tvillingesøster Marcela (30), der begge er filmproducere. Vi sætter os med en frugtjuice mens den optimistiske snak ruller fra tunge til tunge. Snart agerer Marcela vejviser i sin lille Chevrolet Alto, mens jeg cykler bag ved.

  Wonderful new friends in Cali, Colombia.

  Marcela bor i et mindre, lejet hus, der ligger nogle kilometer oppe i forbjergene vest for Cali, sammen med sin cubanske kæreste Ulises (2D-animatør, 36). Han tager kærligt imod mig, da jeg ankommer stærkt svedende og med en kropsodør ikke langt fra en muggen geds.

  Det føles virkelig godt at være kommet her til. Der er bananpalmer, citrontræer og en tropisk junglestemning med cikade-orkestre i baghaven, guatis (en slags gnaver) og en andefamilie med to ællinger i forhaven, jeg har fået mit eget værelse, mine værter er enormt søde og ligetil. Det er umuligt ikke at være slemt godt tilfreds.

  On this day..

  Share

  2 Responses to “Dag 1.013 – Zülle blandt nye venner…”

  1. Imelda (Marcela mother) Says:

   Hola NiKolai: Las fotos del zoo y el lunch están muuuuyyyy bonitas. Suerte y espero me cuentes si quedas encantado en Cartagena OK? Imelda

  2. Nicolai Says:

   Hola Imelda…Muchas gracias por sus noticias. Estoy en Medellín ahora y yo me siento muy bien aquí (tambien)…Cartagena es la próxima estación en mi odisea grande.

   Besitos,

   Nicolai

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).