• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 1.102 – Bienvenido a Mexico!

  Mazatenango (GT) -> Tapachula (MX)
  Distance (km) : 133
  Time on bike : 5h 56m
  Brutto time: 09.40 – 17.40
  Avg : 22.4 km/h
  Max.speed: 78.2
  Total (km) : 44.714
  Altitude: 200 m
  Difficulty: 3½ of 5

  Fordækket er fladt her til morgen. Ingen solstrålestart på dagen, men det er første fordækspunktering siden jeg satte det på i Máncora 2. juledag, så jeg brummer ikke.

  The Bugger!

  Næste hurdle er at finde kold mælk til min müsli. Efter 3 forgæves besøg i små kiosker dropper jeg det projekt. Men hjemme på hotellet disker køkkendamerne snart op med en krukke pulvermælk med isterninger (på forlangende), skål og ske, leveret op til mit værelse. Roomservice er mig en sjælden gode. Tennis fra Monte Carlo opholder mig yderligere, så jeg har en halvsen start fra Mazatenango, men maven er glad og stopfyldt med müsli og gryn.

  Yeah, frontera Mexico...

  Det er igen en barsk dag i varmen. Holder masser af drikkepauser. Under en timelang stigning op til ca. 750 m gennem syregrønne bananpalmeplantager løber Zülle tør for vand. No big drama, men ulvetørsten sidder i halsen i ½ times tid. En tudsegammel dame i en vejsidebod kort før Coatepeque bliver ulvens redning i form af 8 poser (á 450 ml) med koldt vand, hvoraf jeg hugger halvdelen i mig øjeblikkeligt.

  Guatemalan cattle.

  Formaliteterne ved Guatemala/Mexico-grænseovergangen forløber eksemplarisk. Der er stille, ingen kø, og nazien i mig får begge landes myndigheder til at stemple praktisk taget oven i andre stempler i mit hårdt pressede pas under forklaringen, at jeg har brug for de tomme passider. 180 dages opholdstilladelse, gratis. Bienvenido a Mexico og WT-land #37. Det blev til 2 måneder og 6 mellemamerikanske lande.

  Leaving Guatemala.

  Welcome to Mexico!

  Highway 200 er nyasfalteret, plan og har et bredt nødspor til mig. Der er papir og drikkevand på toiletterne på de pletfrie Pemex-tankstationer. Det føles godt at være kommet til Mexico.

  Taco party in Tapachula, Mexico.

  Jeg er nærmest i trance af træthed og overophedning, da jeg endeligt ankommer til Tapachula, får hævet en stak pesos (uden at kende kursen) og slår mig ned på Hospedaje Santa Fe, hvor jeg (af samme årsag) i blinde prutter et værelse ned fra 150 til 120 pesos. Bordfanen larmer og blæser som en jetmotor. Tapachula virker langt roligere end man ville kunne forvente af så relativt stor en by ved grænsen. Jeg arrangerer min egen lille Tour de Taco og prøver 3 forskellige taco-steder ud. Tror, min kost skal bestå af 50% tacos de næste måneder.

  On this day..

  Share

  One Response to “Dag 1.102 – Bienvenido a Mexico!”

  1. Pedallo Pete Says:

   Hello Pablo !

   Still pedalling, pedalling…. haven’t your feet dropped off yet?

   If you get the chance, make sure you go and see Palenque… a magical place.

   Make sure you go early in the morning though, before the place is infested with hordes of shouting, screaming, burger-munching Americans !

   All the best !

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).