• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 115 – Ani, vidunderlige Ani!

  Ocakli -> Akcakale (wild camping)
  Distance (km) : 104
  Time on bike : 6h 04m
  Average speed : 17.17 km/h
  Total (km) : 6288

  Ruined bridge on the shores of the Turkish and Armenian borders...Ani ruin complex.

  Lonely Planet skriver om ruinbyen Ani: The ruins of Ani…are an absolute must-see, even if you’re not an architecture buff. Set amidst spectacular scenery, the site exudes an eerie ambience that is uniquely unforgettable.. Jeg kan ikke umiddelbart sige det bedre. Omraadet er fantastisk, intet mindre og jeg glaedes med det samme over anstrengelserne ved at komme hertil. Omraadet graenser som sagt op til den armenske graense kun adskilt af floden, der har udhugget en dyb kloeft og nu udgoer den naturlige og officielle graense ml. Tyrkiet og Armenien.

  The ruin city of Ani...Fantastic area!

  Ani var i det 10. aarh. (fra 961) hovedstaden i Armenien, og i dag vidner de mange ruiner (af kirker, klostre, katedraler, moskeer, hele byer indhugget i klipperne etc.) tavst om omraadets storhedstid omkring 1000-1200, hvor der angiveligt boede ca. 100.000 mennesker. Ani var et livligt handelscenter paa de oestvestlige handelsruter, men da de nomadiske mongoler overtog byen i 1239 gik byen langsomt i forfald (nomaderne havde ikke brug for bylivet), og ingen broed sig om at genopbygge efter et stort jordskaelv i 1319, hvor mange af bygningerne kollapsede.

  Frescoes at the Ani ruin city...

  Ani doede hen og siden har omraadet ligget uberoert bortset fra naturens utaemmede haand (flere jordskaelv og lynnedslag).

  Cave city at Ani. Masterpiece.

  Argh, nogle skulle vist ha’ stoppet mig der! Jeg var lettere formiddagseuforisk og knipsede loes. I Basgedik faar jeg fyldt vand i flaskerne ved den lokale militaerbarak (jandarma) og finder endelig jordvejen mod Kuyucuk efter et par gale kilometer. Omraadet er her helt oede med duvende bakker og en sjaelden mand paa sin yderst primitive “hestevogn” med en simpel “taersker” bagpaa (mit agrare vokabularium halter her). Er paa skoenne, flade grus- og jordveje det meste af dagen i dag.

  Untitled...

  Byen Arpacay har vist ikke set turister laenge (surprise) og jeg kontaktes hyppigt under frokosten midt paa den centrale plads. Gennem de sidste dage, hvor jeg har koert meget paa smaaveje har det vaeret skoent at naa de smaa landsbyer og glaedeligt opdage, at man kan faa broed og maaske en tomat og en pakke kiks. Langt fra alle beboelser tilbyder denne uhoerte luksus!

  Kuyucuk woman not quite getting my questions right!

  I Canaksu er tiden ogsaa gaaet i staa. Byen forekommer naermest middelalderlig og overalt i elmasterne (det eneste tegn paa, at vi ikke befinder os saa langt tilbage i tiden) sidder det, som den gode Soeren Ryge Petersen i et smukt DR-program kaldte “De Sorte Fugle” (her vist alliker), hvilket kaster et lidt skummelt sloer over landsbyen. Lang og rimelig haard dag paa cyklen. Sent paa eftermiddagen dukker soen Cildir op i 1959 m og de foelgende ca. 25 km i det nedgaaende sollys er lige som cykling skal vaere.

  Fumil at Lake Cildir

  Der arbejdes i markerne med leer og hestetrukne redskaber, der ligner noget anno 1870, soeen er flot og vejen bloed. I den lille bebyggelse Akcakale slaar Nancy og jeg vore telte op. Stedet er magisk: solens nedgang bag bjergene bag Cildir-soeen, dyrelydene i den vindstille aften, roen i kroppen, udsigten, glaeden over at ha’ fundet en lejrplads krydret med al den dejlige mad, som moderen (i den familie paa hvis grund vi camperer) bringer op til os.

  Setting sun behind Lake Cildir. Nice wild camping! Northeastern Turkey, July 2006.

  Eftertanke: Det blev en meget lang dag i dagbogen. Beklager for eventuelle kedsommelige passager. Men dagen foeltes som et helt miniliv, og det vil dagbogssiden derfor ogsaa afspejle…Jeg hoerer meget gerne kommentarer paa dagbogen og paa hjemmesiden i oevrigt…Ud af busken!

  Dagens Album: The Innocents – Erasure Dette album fra 1988 var det foerste originale album jeg ejede og jeg har lige siden foerste gennemspilning holdt meget af dette sen-firser synthlovepopalbum. Glimrende cykelmusik!

  On this day..

  Share

  10 Responses to “Dag 115 – Ani, vidunderlige Ani!”

  1. Roar Says:

   Kommentarer, jamen selvfølgelig…:-)

   Jeg har ikke en eneste gang fundet dagbogen for lang eller kedelig. Jeg sluger hver eneste af dine velskrevne beretninger og fanges og bevæges af dine oplevelser og tanker – i dag af den bevægede afsked med Pablo.

   Hvis I undrer jeg over hvem der hver morgen går ind på jeres hjemmeside og dagen i gennem flere gange trykker F5 (reload)….så kan I godt holde op med at undre jer…det er bare mig, der er inde og få mit daglige rejsefix. Nogle dage er det vist det eneste der holder mig fra at smide kontorstolen ud af vinduet og løbe ned for at købe 3 flybilletter til frugtfælden…;-)

   Take Care…
   Roar

  2. Fjumse Says:

   Allerkaereste Roar (aka J.P.)…

   Saa dejligt at hoere fra dig! Og som foer oprigtigt skoent at du, J.P, holder dig taet med WT. Du er ogsaa med i tankerne hos mig. Et par uger i frugtfaeldernes klappen ville sgu ikke vaere vaerst – med alle Brasildrengene fra 2002!

   Du burde komme og faa et rejsefix her i de varme lande sammen med mig. Og tag endelig Lamafar med!

   De kaerligste tanker – Nicolao da Bahia

  3. Mikkel Says:

   Frugtfælden…mums!!

  4. Fjumse Says:

   Så kunne den gamle ræv endelig komme ud af busken…Snak om brasilianske frugtfælder var alt, der skulle til. Godt du råber, Bimbo!

  5. Lars Says:

   Hej Bangsgaard,

   Jeg kan også tilskrive mig listen af skrivebords slaver som kigger forbi worldtravellers.dk for at få et rejse fix.

   Det er spændende læsning (som helt sikkert kan blive til en god rejsebog en dag)

   Fortsat god rejse.

   hilsen
   Lars

  6. Elina Says:

   Når du nå oppfordrer til respons så vil jeg gjerne si et par ord siden jeg har hatt stor glede av å følge med på hjemmesiden deres. Mens vi planlegger vår egen hjem-fra-sørøstasia-sykkeltur har jeg ivrig fulgt med på WT-siden fra første dag. Dere skriver utrolig bra og beskrivende, og jeg kan levende se for meg alle opplevelsene deres. Bildene er fantastiske og historiene gjør at jeg bare gleder meg enda mer til vår egen tur. En virkelig inspirasjonskilde. Kanskje vi treffes der ute? Hvem vet? God tur videre og fortsett det gode arbeidet med WT-siden! Jeg følger med!

  7. suna Says:

   Hi,
   We have met at the north shield pub during your visit to Ankara. Guzden told me about your website. And now I understood you have been to Ani. Ani is an amazing place with all the monestries and the natyre. Hope I could have understood Danish…
   Good luck on your trip.

  8. Fjumse Says:

   Hi Suna Yilmaz! Big surprise to hear from you! I vividly remember the World Cup night in Ankara on your birthday…I´m still impressed by your achievements on the successful Everest expedition this spring (http://www.2006everest.org). The site is slowly being translated into English, so hold tight, Suna!

   Say hi to Guzden and Mustafa-abi…

   Hugs, Nicolai

  9. Fjumse Says:

   Hej Elina…Tusind tak for de dejlige ord. Det er virkelig godt at høre fra de nordiske slægtninge og at vi sammen kan inspirere og blive inspirerede. Jeg er nysgerrig efter at høre mere om din/jeres cykelrejse. Har du en hjemmeside? Ruten? Tiden?

   Fortsat god planlægning og rejsegnist…

   Kærligst, Nicolai

  10. Fjumse Says:

   Hej Lars…Tak for lydene. Kender jeg dig ret, så har du fået skåret Cowi-kagen, så du stadig trives selvom arbejdet foregår ved skrivebordet. Hvis ikke, så kom og besøg mig i Thailand til vinter (DK vinter, i.e) – vi har jo før været lige ved at mødes på de kanter…Håber alt vel hos dig, Lars.

   Tanker, Nicolai

  Leave a Reply