• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 116 – Haglvejr pÃ¥ bjergpasset…

  Akcakale -> Posof (hotel)
  Distance (km) : 115
  Time on bike : 6h 20m
  Average speed : 18.19 km/h
  Total (km) : 6404

  Skøn morgen at vågne op til med en dejlig udsigt over Lake Cildir, vindstille og med morgenmaden serveret uden regning.

  Not a bad morning to wake up! Lake Cildir, Turkey.

  I Cildir by er jeg kort på nettet. Men den lille by med kun 2.500 indb. har ingen internetcafé, men en tilfældigt adspurgt mand på gaden kender da et kopisted med en PC, så der føres jeg hen. Ejeren lader mig benytte hans fine WINXP-PC og fortæller, at han har været på www i 7 år og nu med ADSL har byens hurtigste (eneste?, spekulerer jeg) forbindelse. Han byder på kahve (you guessed it, kaffe), en snak og vil ikke høre tale om betaling for ulejligheden.

  Cildir woman, Turkey

  Jeg har siden Dogubayazit (3-4 dage) stort set ikke brugt nogen penge, og der er nu gået sport i at få de sidste lira til at holde Tyrkiet ud, så jeg rotter mig frem mod den georgiske grænse og lever af vand, brød, ost og frugt.

  Bliver kortvarigt (men længe nok til at få banket pulsen op i det sjældne, røde felt) jagtet af to granvoksne fårehyrdehunde, der uden problemer følger mine febrilske 35 km/t og ignorerer mine primalbrøl og truende fægten med armen. De får dog efter ca. 50 m talt sig selv til fornuft og lader mig slippe.

  Er her på det tyrkiske faldereb blevet helt vild med landets førende levnedsmiddelfirma Ülkers figenfyldte kiks, der virkelig holder benene kørende. Mums.

  Det var en tough-tough dag i bjergene i dag. Nancy havde problemer med nogle nerver fra lænden og ned gennem venstre ben, og hun troede allerede tidligt på dagen, at hun ikke kunne klare turen op over passet i 2540 højdemeter. Ca. halvvejs oppe af passet begynder det at regne tungt og snart fryser dråberne til 2-3 mm store hagl, der vælter ned. Grækeren havde svære tider, så jeg trak i Gentleman Finns klæder og skubbede hende op gennem haglen så meget jeg magtede, hvilket fik pulsen endnu højere op end dagens vilde hunde! På nedkørslen fortsætter haglvejret og det slår forbandet hårdt med 75 km/t! Særligt næsen blev ramt hårdt og den føltes som én stor erogen zone udsat for voldsomme, sadistiske kærtegn. Pain.

  Barren landscape near Cildir, Northeastern Turkey.

  Efter ankomsten i Posof, som jeg med kuldeklaprende tænder havde set frem til under nedkørslen, hopper jeg med det samme i bad. Det er varmt og det første i præcis 318 km, så jeg er i Himmerige og nyder det varme vand på de brankede skuldre uforskammet længe. Badet alene (inkl. den vanlige, sporasdiske tøjvask af det mest nødvendige) var til fulde de 30 DKK værd, som overnatningen kostede.

  Sidder nok en gang og studerer Kaukasus-kortet, da en mand pludselig banker på værelsesdøren og i samme øjeblik træder ind og giver mig en pose peanuts og en halv liter dåseøl fra Rusland. Han præsenterer sig, bor inde ved siden af og siger, at jeg bare skal banke på hans dør, hvis der er problemer. Fin room service!

  Studying the Caucasus map yet again, Nicolai!

  Man kan tydeligt mærke, at det nordøstligste Tyrkiet ligger på grænsen til en ny tidszone, som begynder i Georgien kun 14 km her fra Posof, hvor dagens cykelrejse sluttede. Dagens lys starter omkring kl. 4.30 og nu her kl. 20 er det helt mørkt. Det er sgu for tidligt for begyndelsen af august!

  Jeg har nu cyklen i alt 10.000 på den fantastiske Koga Miyata-cykel siden jeg købte den i september 2005. Baghjulet har endnu ikke været punkteret!

  Dagens Tone: iPod’en er batteriflad efter de mange dage i felten.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).