• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.243 – A Head To Think With (w/ photos)

  (English translation to come…)

  Jeg hamstrer godt 9 timers søvn under den roterende loftsfan, og føler mig ørnefrisk, da Abigail vækker mig lidt over kl. 06. Vi går op til pinsekirken, hvor pastor Edward er i gang med at prædike. Jeg opfordres til at tage billeder af gudstjenesten, og det er som at bede katten spise fisken. Et ægtepar med deres 10-11 dage gamle søn stiller op til session og takker mig (!) for fotograferingen. Venligt folk, ghaneserne. Snart er det afgang U-landskalender og tilbage til hovedstaden.

  Newborn

  Dagens Tone: So Gorgeous – Damien Saez

  I Vesten bruges hovedet primært til at tænke med. Det er vi generelt set gode til. Men her i effektiviseringens og multitaskingens tid glemmer eller overser vi hovedets andre potentialer, hvilket man her i Vestafrika trækker kraftigt på. Her bruges hovedet også til at transportere og bære ting med, og langs de trafikerede veje ind mod Accra ser man sælgere tilbyde alt fra honning, sekundlim, tændstikker, kokosnødder, bananchips, æbler, Ghana-kort, peanuts, poser med drikkevand, avocadoer, fuglefoderstativer, kogte æg – det meste af hvilket altså behændigt bæres på hovedet. Mon ikke folk øjeblikkeligt ville putte mig i galninge-kategorien, hvis jeg tilbage i Danmark begyndte at bære den fyldte Kvickly-pose på hovedet på vej hjem fra shoppingen? Skik følge…

  Newborn

  Jeg føler mig (igen, som vi har set før) enormt taknemmelig over at være her. Ikke kun fordi Ghana foreløbigt har vist sig at være den helt rigtige beslutning, men også fordi WT-bogen (i mit kompromisløse hoved) ligesom ikke ville være komplet uden Afrika-kapitlet.

  The Service at the Pentecostal church...

  Tilbage i huset har behovet for at få tømt hovedet for oplevelser og indtryk vokset sig stort, så jeg installerer mig i den nærliggende internetcafé – denne gang uden mandsopdækning efter forlangende – og bruger det meste af eftermiddagen på ajourføring i WTs (og din -;) ) tjeneste.

  Det gør mig vild at tænke på, at jeg nu – som min moster skrev forleden – næsten er landfast med Europa og Danmark igen. Det er ikke fordi afstanden er bitte (jeg har stadigvæk ca. 12.000 km tilbage (og hurra for det!)), men fordi jeg nu nærmest fysisk (i hvert fald når jeg kigger på kortet) kan mærke Danmark komme tættere dag for dag. Hvert et tråd i pedalerne vil bringe mig tættere på mine virkeligt elskede, på rugbrødet, på Skolekridtet og Labre Larverne, på adgangen til et køkken, på bibliotekerne, på Politiken, på Ideal Bar, på København og på alt det andet, jeg ser frem til – og stort set har levet uden de sidste 3½ år.

  Måske er det fuldmånen (min vist nok 44. i WT-tiden), måske er det min første ghanesiske øl (Stone Strong Lager, 5.7%), måske er det WT-opdateringerne og emails fra nær og fjern, jeg ved det ikke, men jeg har ro i kroppen her til aften, da jeg langsomt går i gang med at pakke og forberede afgangen i morgen. Er vild efter at få min WT-debut på afrikansk grund.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply