• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.250 – Tropical Sun (DK)

  Kumasi -> Techiman
  Distance (km) : 119
  Time on bike : 6h 47m
  Brutto time: 09.30 – 17.30
  Avg : 17.5 km/h
  Max.speed: 46.0
  Total (km) : 53.247
  Altitude: 230 m
  Difficulty: 4 of 5

  More village cuties.

  Er ikke helt cykelopsat fra morgenstunden – er ikke udhvilet (Wozniacki spillede sig imponerende i semifinalen i US Open i nat, Ghana-tid, og jeg forsøgte at blive oppe for at følge dysten fra min laptop, men bukkede under for søvnen midt i andet sæt), og terrænnet, der fortsat er temmelig kuperet, trækker Zülle i fortænderne.

  Central Ghana, September 2009.

  Grønt og frodigt overalt med bananpalmer, papaya-træer og tæt jungle-vegetation. Jorden er rustrød og forstærker det afrikanske indtryk. Her og der ligger væltede, uheldsforvrængede lastbiler, som sørgelige påmindelser om asfaltens farer. Luftfugtigheden er presset godt op i det røde felt. Heden er voldsom. Tropesolen er giftig, og selv gennem tre lag solfaktor (20+20+60) bider den. Baked beans med brød siddende i den stille vejkant er min frokost.

  The hot road through the tropical vegetation north of Kumasi...

  Børnene i de små lerklinede landsbyer (tænk, igen: U-landskalender) går stadig helt i selvsving, når de ser mig. Trods uoplagtheden er det en ren arbejdshest, der sidder på jernhesten i dag, fra start til slut. Jeg holder kun pauser når maven rumler eller vandflaskerne er ved at være tomme.

  Shy girl.

  Undskyld, men kan jeg komme igennem her, tak!
  'Cuse me, I'd like to pass through, please!

  Dagens Tone: Respire – Mickey 3D

  Jeg har brug for de her mindre spektakulære dage indimellem, for at kunne rumme alle oplevelserne, for simpelthen ikke at koge over mentalt af alle de indtryk, der drypper ned i hovedet på mig. Så det passer mig fint, at cykeldagen – udover naturligvis den enorme opmærksomhed jeg og Kogaen vækker overalt – er lige ud ad landevejen, so to speak.

  Lush, tropical cycling in central Ghana...

  I Techiman checker jeg ind på det første hotel, jeg ser. Til 80 DKK er det ikke billigt, men jeg er for en sjælden gangs skyld ligeglad, for trætheden, udmattelsen river i mig. Jeg ruller Kogaen direkte ind på mit store værelse på Hotel Agyeiwaa, tænder for TV’ets musikkanal, hopper i bad og får gnubbet lagene af solcreme, sved og døde insekter af kroppen. Har akkurat kræfter nok til at indtage aftensmad og en bajer i hotellets restaurant, inden jeg dejser omkuld på skumgummiet.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply