• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.271 – Missionary Life & A Wolf’s Thirst (DK)

  Niéna -> Bougouni
  Distance (km) : 134
  Time on bike : 6h 21m
  Brutto time: 08.00 – 15.30
  Avg : 21.0 km/h
  Max.speed: 55.7
  Total (km) : 54.649
  Altitude: 400 m
  Difficulty: 4 of 5

  Myriader af fuglekvidder vækker mig på min flade, utætte luftmadras efter ca. 10 timer på lukøjet. Randy byder på morgenmad indenfor, og der er kaffe, juice, røræg, brød, pb, syltetøj i lange baner. Selv om mine øjne mestendels er solidt fæstnet til tallerkenen foran mig, så er det en enestående mulighed for at kigge indenfor i et vestligt missionshjem i Black Africa, og jeg har en fin snak med værtsparret omkring missionærlivet i Vestafrika.

  Pakker lejren ned, hopper i mit møgbeskidte cykeltøj og er snart tilbage på Route National 7 og asfalten på vej mod Bougouni. Let morgenregn, men glad om hjertet.

  Efter i et par landsbyer forgæves at have forhørt mig om købevand, begynder en lille forklokke til panikklokken at ringe i mig, da jeg kun har godt ½ L vand tilbage i flaskerne, varmen er dræbende, og jeg er tørstig, da jeg har rationeret vandbeholdningen, skruet ned for indtaget, den sidste times tid.

  I en ny landsby ser jeg et restaurant-skilt, men en pige fortæller, at der er lukket. Jeg spørger om væske, og snart hiver pigen en Fanta (med isklumper!) frem fra fryseren inde i den lukkede restaurant. 0.3 L himmerige smager af meget mere for en ulvetørstig Zülle, men pigen har ikke flere. Jeg spørger efter vand, andre sodavandsmærker, bajere, giv mig en bajer, for fanden! Zülle ska’ da ha’ en middagsbajer! Klokken har ikke slået middag, og så ved man, at Zülle er desperat! Pigen ryster undskyldende på hovedet, og tørsten har allerede overtaget Fanta-jublen igen.

  Og så sker det, at en anden pige kommer ud med 1½ L iskoldt vand, som jeg får lov til at fylde i mine flasker, gratis. Snak om nøden er størst…og jeg er med et fluesmæk fuldstændigt revitaliseret.

  Der bliver trådt hårdt til i pedalerne, er fokuseret og fremadstræbende under den brændende sol. I endnu en anonym landsby finder jeg kun ukurant vand i amatørposer (dvs. ikke fabriksfremstillet, renset vand), men jeg kan ikke tillade mig at være kræsen og forsigtig med bakteriemaven her. Må bare labbe i mig af hvad jeg kan finde af væske, og der ryger dagligt 8-10 L gennem svælget, hvoraf kun en overraskende forsvindende lille del når hele vejen ud gennem tappehanen.

  En gigantisk gang ris med peanutsauce (til kun 1.65 DKK) sender mig direkte ned i knæ så snart jeg er kommet ud på de relativt åbne landeveje igen. Jeg har endnu ikke haft noget, der bare tilnærmelsesvist kan kaldes dansk afføring her i Mali, men det ville også være underligt, ikke…Mali-mave i Mali, skik følge etcetera.

  Jeg føler mig stærk hele dagen og tvivler på intet tidspunkt på, at jeg vil nå til Bougouni, selvom der er mere end 130 km, varmen dræner, og kalkunen Zülle vækker enorm opsigt overalt. Der er ingen vind, hvilket i den relative virkelighed under fremdriften på cyklen bliver til en let modvind – og her har vi forklaringen på, hvorfor det statistisk oftere føles som om man har mod- ifht. medvind på cykelstierne.

  Jeg når Bougouni ved 15-tiden. Træt, men stolt. Tjekker i andet hug ind på Hotel Songhoy, som jeg får pruttet ned fra 12.500 til 10.000 CFA, 110 DKK, hvilket stadig er latterligt dyrt, kvaliteten taget i betragtning, men det er vist prisniveauet her i Mali.

  WT bringer nu Mali-nyt:
  – Analfabetismen blandt den voksne befolkning i Mali er skræmmende 81 %.

  – Hvert fjerde barn i Mali dør før sin 5 års fødselsdag.

  – Iflg. min downloadede guidebog fra 2007 er Mali det fjerdefattigste land i verden.

  On this day..

  Share

  One Response to “Day 1.271 – Missionary Life & A Wolf’s Thirst (DK)”

  1. kristoffer Says:

   Nicolai, det er en fornøjelse at læse om dine oplevelser. intet mindre end fantastisk. Forsat god tur af de støvede landeveje.
   Mange venlige hilsener
   Kristoffer

  Leave a Reply