• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.279 – Dehydration (DK)

  Dioumara -> Diéma
  Distance (km) : 74
  Time on bike : 4h 45m
  Brutto time: 07.50 – 14.30
  Avg : 15.6 km/h
  Max.speed: 28.6
  Total (km) : 55.176
  Altitude: 450 m
  Difficulty: 4½ of 5

  10 bruttotimers fortjent søvn fik jeg skovlet i mig i nat i teltet. Jeg siger brutto af flere grunde: blev vækket flere gange, først af hunde i slåskamp, snart af haner, der ikke kender forskel på dag og nat. Og så fik jeg ubehagelige kramper i lårene/benene flere gange i nat, når jeg vendte mig. Ikke rart. Ingen panik.

  Det er igen en barsk cykeldag. Takket være modvinden, der gud-hjælpe-mig flår i mig igen. Takket være hedetrancen. Trods den korte afstand. Der er meget sparsomt med bebyggelser. Jeg har ingen lyst overhovedet til cykeldagen.

  Jeg kom afsted i morges med kun 2½ L vand. Dels fordi berberfar forlangte helt ublu priser for sit flaskevand, og fordi jeg “kun” har godt 70 km til Diéma, med forventelige landsbyer undervejs. Det viser sig hurtigt at være en fejldisponering.

  Uden udsigt til nogle bebyggelser overhovedet (og med vinden mod mig), ser jeg mig nødsaget til allerede fra start at rationere mit vandindtag – hvilket er det sidste man har lyst til, oksende og sydende i sadlen under den vestafrikanske zenithsol i 47 graders solvarme! Situationen ikke er optimal.

  Heldigvis dukker en lille bebyggelse op, hvor jeg finder to mænd siddende i skyggen af et træ. Jeg spørger, om det er muligt at købe vand her, hvilket det ikke er. Til gengæld har den ene gut en reservedunk med vand, som han tilbyder at fylde én af mine cykelflasker med. Saved by the bell! Jeg får mig en lille WT-snak med gutterne, der begge er dybt forbløffede over mit projekt.

  I think black man cannot do this [cykle jorden rundt]. Have you ever seen black man do this?

  Den kommentar morer mig. Tilbage til modvinden.

  Diéma når jeg tidligt på eftermiddagen, meget dehydreret og udmattet. Trods den ekstra flaske vand, jeg fik af gutterne undervejs, har jeg langt fra drukket nok i dag. Min rationering var “vellykket” og jeg løb fysisk ikke tør for vand, men det er ren proforma, for kroppen har haft brug for langt større mængder væske.

  Efter at have siddet i min egen osteklokke en halv time med mine colaer, fortæller en dame, at der ikke er nogen sovemuligheder i Diéma, som jeg havde håbet. Det er hjerteskærende nyt. Jeg dobbelttjekker dog med det lokale politi, der dog fortæller, at der ligger et hotel inde i landsbyen et par km nede af grusvejen. Det er godt nyt.

  Kaarta Hotel bliver min redning. Et fint, simpelt værelse med fælles bad og et par timers generator-el ud på aftenen koster 55 DKK. Bad value, but who am I to complain?

  Mali har foreløbigt været en stor oplevelse for mig. Også selvom jeg til tider har svært ved at nyde det fordi det er så sindssygt hårdt og udfordrende at være her, ikke mindst pga. varmen og manglen på de fornødenheder, som normalt gør cyklingen udholdelig.

  Alene min lille aftencruise rundt i landsbyen, for at finde mad og snuse lidt til bylivet, kunne der skrives bøger om. Stor oplevelse, stor fattigdom.

  WT Hall of Fame 🙂

  On this day..

  Share

  Leave a Reply