• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.282 – The Pharmacy (DK)

  0 km etc.

  Jeg lå søvnløs – eller i bedste fald ophængt i det svævende parallelunivers mellem søvn og vågen – i lange perioder i nat pga. udslættet, der igen gjorde det helt grimme ved mig. Det føltes flere gange som om alle Østens akupunktører stak små djævelske nåle i min ryg, og jeg vågnede – naturligvis badet i sved, da strømmen, og dermed loftsfanen, gik ved 23-tiden – med et højlydt jammer.

  I den tidlige morgen finder jeg derfor et apotek, hvor jeg på behændigt, internationalt tegnsprog får forklaret apotekeren (som jeg ingen øvrige sprog deler med) min situation, og at jeg har brug for noget antihistamin. Han ser ikke synderligt bekymret ud (godt tegn!) og langer bare en pakke tabletter over disken til mig.

  Toiletterne her i Mali har ikke det samme skyl som jeg er vant til hjemmefra. Så min store pølse (aka Den Stolte Kriger) fra i går ligger stadig og kæmper en brav og stædig kamp i kummen på fællestoilettet. Ja, jeg kunne have sparet dig denne detalje, men hvorfor…?

  Jeg får mig en lille WT-snak med personalet på det lille 4-værelses hotel over min tøjvask, og inviteres snart til at dele lunch med de kofte-klædte mænd i gårdhavens skygge. Fra det store fad med ris, fisk og grøntsager i midten af bordet, langes der bare indenbords, med højre næve eller – hvis man, som jeg, er lidt fin på den – med ske. Dejlig oplevelse.

  Cruiser rundt i Kayes, der – som det øvrige Mali – virker totalt blottet for turismens ånde.
  Selv i en af landets største byer, forekommer alting så fandens besværligt. At finde en åben madbod, at finde en åben madbod, der serverer andet end fisk, at finde noget koldt at drikke, at finde en internetcafé (det tog mig det meste af 2 timer!), at gå rundt i fred og ro, at få byttepenge tilbage på store sedler, at finde elektricitet, og jeg vil ikke kede med en videre opremsning…

  On this day..

  Share

  Leave a Reply