• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.284 – Senegal: Km 55.555! (DK)

  Diboli (Ma) -> Bakel (Sen)
  Distance (km) : 68
  Time on bike : 4h 04m
  Brutto time: 07.50 – 14.15
  Avg : 16.7 km/h
  Max.speed: 30.4
  Total (km) : 55.621
  Altitude: 40 m
  Difficulty: 2½ of 5

  Strømmen (og loftsfanen) gik (kl. 01) næsten lige så hurtigt som den kom (kl. 19) i aftes. Massiv sved- og kløefest i nat igen. Første punkt på dagsordenen er derfor at sørge for at få kroppen hydreret (1½ L vand gjorde tricket) igen, inden jeg begiver mig ud på vejene.

  Føler mig dog bedre tilpas til morgen, måske fordi jeg ved, det nu er farvel til Mali, goddag til Senegal, som ligger ovre på den anden side af en mindre flod, jeg krydser allerede før kl. 08. I Kidira (Senegal) finder jeg politistationen, afleverer mit pas, får 10 min. senere mit gratis stempel, 3 måneders opholdstilladelse og et “bonne route” med på vejen af den flinke immigrationsuniform.

  Mali slut, Senegal start: 55.555 km. Det er til at huske.

  Da jeg fik mit mauretanske visum i Bamako, behøver jeg ikke at tage forbi Dakar (omvej på 500 km sammenholdt med min valgte rute langs Senegal-floden), som jeg alligevel ingen lyst havde til. En lille geni-streg fra Zülles organisatoriske hånd!

  Route National 2 følger groft set Senegal-floden uden at floden dog er synlig mange steder. Vejen er heldigvis asfalteret og lægger ud med nogle fine krumninger og stigninger hele vejen til Bakel, der bliver min tidlige fyraften.

  Trafikken er meget sparsom. Landsbyerne overraskende primitive med runde stråtagshytter og euforiske børn (over at se mig, naturligvis, og jeg hader dem allerede en lille smule). Det er tørt, varmt, modvinden er let. Baobabtræer og fårehyrder i sprøde klæder er visuelle highlights.

  Bakel tilbyder det helt acceptable Hotel Boundou, der ligger fint lige ud til Senegal-floden. Efter check-in på mit 3-sengs-værelse med gulvfan og strøm ad libitum kaldes jeg ud til frokost sammen med 4 jungs, der arbejder på hotellet. Et gigantisk fad med ris og grillet fisk fra Senegal-floden står klart på bordet, og så kender jeg konceptet. Smukt!

  Går mig en lille eftermiddagstur langs den brede, søvnige flod. Mauretanien ligger på den modsatte side. Fredfyldt og jeg føler mig fornyet. Kløen er lykkeligvis aftaget og jeg føler mig nu helt sikker på, at det har været varmeknopper, der har plaget mig.

  WT Hall of Fame 🙂

  On this day..

  Share

  One Response to “Day 1.284 – Senegal: Km 55.555! (DK)”

  1. Mikkel Says:

   Det lyder som en omgang hardcore cykling i Mali, men som læser spændende at følge. Når man sidder hjemme i magelige dk, er det svært ikke at blive underholdt, og slå en lille latter op ved “… og jeg hader dem allerede en lille smule” 😉

   Mikkel

  Leave a Reply