• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.290 – Ali the Shepherd (DK)

  Charme Cheik -> PK64
  Distance (km) : 80
  Time on bike : 5h 43m
  Brutto time: 09.00 – 17.15
  Avg : 13.9 (!) km/h
  Max.speed: 28.9
  Total (km) : 56.244
  Altitude: 50 m
  Difficulty: 4 of 5

  PK = Pointe Kilometre (or something along those lines)

  Naturen presser sig voldsomt på så snart jeg vågner i mit telt, så jeg går op i sanddynerne, væk fra vejen for at forrette min nødtørft. Det er et rent studie i Saharas fauna at sidde der, på hug i det tidlige morgenskær, for omkring mig snuser kameler (6 stk), geder, æsler, kæmpebiller og en ørkenrotte (?), mens robeklædte hyrder går rundt med deres trækæp og styrer dyrenes gang. Interessant start på dagen.

  Tilbage i “kvindeteltet” får jeg serveret morgenmad (en tallerken med dåsesardiner med rå løg og brød) på gulvet, pakker mit grej, fylder vandflasker op, og rækker værtinden 1.000 ouguiya (20 DKK) som tak for gæstfriheden.

  Hvis man kigger på dagens statistik, får man en fin fornemmelse for dagens fremadskriden. Den var langsom! Og umådeligt belastende pga. den stride modvind, der piner mig dagen igennem. Vejen snor sig rundt om og op/ned over utallige sanddyner, og der er absolut ingen gratis kilometer her, selv på de små nedkørsler skal jeg træde i pedalerne for at holde bare skyggen af momentum. Det slider mentalt og fysisk og det er et kæmpe spild af ressourcer.

  Hvis jeg kunne gengive, hvad jeg i den mentale afdeling gennemløber i dag for at forsøge at holde motivationen oppe, for at se en smule fornuft i Modvindens Usportslighed, så havde jeg gjort det, men afdelingen er usammenhængende og tankerne ryger på flugt konstant. Det kunne have været så fin en cykeldag. Det er 40 grader, modvinden hvæser mig i ansigtet som en Babyliss 2000 W, og munden bliver af og til sandblæst, når forbikørende lastbilers slipstrøm slynger grus op.

  Jeg bliver syg i maven hver gang min næse opfanger den kvalmende lugt af død æsel i vejkanten, og fordi jeg har en direkte modvind betyder det, at lugten når mig længe før ådslet selv, og at jeg bliver hængende i den afsindigt fæle lugt alt for længe.

  Ved solnedgang gør jeg stop i en lille landsby, kontaktes snart af en ung fårehyrde Ali, der tilbyder nattely i sit hus kun 100 m fra vejen. Jeg slår lejr op ad en lille moske i den gyldne solnedgang, inviteres ind i Alis hus til en gang the sammen med hans ven Ahmed. Rig oplevelse. Fattig gengivelse.

  Dagens Tone: Rebellion (Lies) – The Arcade Fire

  WT Hall of Fame 🙂

  On this day..

  Share

  Leave a Reply