• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.292 – The Bold and The Beautiful (DK)

  Føler mig veloplagt her til morgen. Kan underligt nok ikke rigtigt mærke de sidste 2 ugers strabadser. Sover skønt og længe i den svale nat, uden myggenet (og myg), da jeg nu har forladt malariaområdet. Morgentemperaturen er ideel, da jeg sætter mig på en central fortovscafé med en café au lait og choco-croissant og lader hovedstaden komme til live. Fluerne er der allerede vældigt liv i, og de udgør – sammen med gadesælgerne, der forsøger at afsætte alt deres lort til mig – den eneste plage her og nu.

  Mauretanien udgør en interessant, transitorisk overgang mellem “det sorte Afrika” og den arabiske berberkultur. Transitionen er interessant kulturantropologisk, men også geografisk har jeg gennem de sidste dage sporet en tydelig ændring i landskabets udseende, fra den tropiske, semi-agrare, sub-Sahara-dominans i Senegal til det golde, knastørre Sahara-bælte, jeg er på vej igennem her i Mauretanien. Således er der en ganske smuk symmetri mellem land og folk, mellem natur og kultur. Med andre ord: det kulturelle forhold mellem Senegal og Mauretanien tilsvarer naturens forhold mellem tropisk sub-Sahara og Sahara.

  (Og – som den kvikke læser vil bemærke – altså ikke helt ulig de transitionelle ændringer man gennemgår ved at krydse Den Gamle Lillebæltsbro, fra det frodige Fyn (og fine fynboer) til det tørre Jylland (og drevne jyder) 🙂 ).

  Nouakchott er et spøjst bekendtskab: fortove eksisterer ikke og alle gader er tilsandede og komplet uegnede for to-hjulet transport, men æslerne og de udkørte Mercedes’er lader sig ikke genere. De kofteklædte mænd udgør som vanligt i muslimske lande langt størstedelen af det sociale bybillede: kvindernes synlighed er begrænset og under alle omstændigheder tildækket.

  Der er en fredelig, relativt afslappet stemning her trods byen ca. 800.000 indbyggere – et tal, der er svært at tro, når man ud på eftermiddagen, hvor kviksølvet står højest, går rundt i den siesteramte hovedstad, der er tom som en dansk søndagskirke. Byen slumrer hen i en helt forståelig hedetrance.

  Jeg er modsat myreflittig det meste af dagen og fikser praktiske ting og viderefører WT-følgetonen, hvis tilsyneladende uendelige længde snart kun overgås af Glamour/The Bold and The Beautiful.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply