• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 211 – Goddag Nepal!

  Zhangmu (CHN)-> Dolalghat (Nepal) (Fish Kitchen Hotel!)
  Distance (km) : 70
  Time on bike : 4h 28m
  Brutto time: 10.00 – 16.00
  Avg : 15.65 km/h
  Total (km) : 10601

  Welcome to Kingdom of Nepal! Thank you!

  “Fuck, man – I produce gas like a gas factory”. Dagens første kommentar fra Rich med et slemt maveonde.

  Den kommentar grinede jeg meget af. Rich kan ikke cykle videre i dag pga. maven, så jeg fortsætter videre selv og aftaler selvfølgelig at mødes med slovakken i Kathmandu om et par dage. Visummet til Nepal (30 USD, 60 dage) blev let klaret ved grænsen – Yihaa, Nepal!!!

  Almost Maldivean scenery on the Bhote Kosi River side...

  Det er som at cykle lige ind i Paradisets Have, at være ankommet til Nepal; her er bananpalmer, mandarintræer, jeg risikerer ikke, at piben fryser af, hver gang jeg skræver over cyklen for at tisse, her dufter vidunderligt af forårsnatur, folk har varme i blodet, smiler og råber et velkomment “Namaste!”, turens første daal bhaat (nepalesisk risret) smager fortrinligt (et tydeligt tegn på, at jeg er nyankommen!), asfalten er envelsignelse, selvom den ofte er skudt i sænk af de mange jordskred, der hvert år plager disse bjergegne.

  Nepali agriculture anno 2006

  Jeg er indimellem sat tilbage til tidligere scooterture i Thailands troper med gamle venner. Er glad og optimistisk og føler mig stærk op ad de rollercoaster-lignende veje, er revitaliseret og overmåde klar til Nepal. Pga. måneden i Tibet over 4000m er kroppen sprængfyldt med røde blodlegemer, der skovler overdådige mængder ilt rundt i mig, og giver mig en indsigt i, hvordan Pantani & alle de andre EPO-drenge i Tour’en må ha’ det efter at ha’ haft fingrene i medicinskabet.

  Local bus rushing through the village of Dolalghat...Mad drivers!

  17.39 og det er næsten mørkt allerede her i Dolalghat. Nepal er 2t15m timer bag Kina-tid og 5t45m foran GMT. De skæve tal efter sigende for at markere en forskel fra storebror mod syd, der er 6 timer foran GMT!

  Tibets golde, barske klima & natur virker trods det, at jeg for kun 2 dage siden stod på toppen af Tong La-passet i 5050m langt væk, og jeg bekræftes i den slående kontrast til Nepals varmblodighed endnu en gang i, at Tibet simpelthen ikke er beregnet til mennesket.

  For me there's never a right time for a flat tyre. Hrmpfh!!!

  Baghjulspunkteringen huer mig ikke, men tanken havde inden hændelsen på en underlig, semi-synsk måde strejfet mig, og jeg blev ikke overrasket. Tidspunktet var ikke det værste. Fantastisk smuk cykling hele dagen langs Bhote Kosi-floden.

  Rice, rice, rice

  Ved 16-tiden når jeg landsbyen Dolalghat og slår mig ned på byens eneste hotel, der bærer det lidet flaterende navn, Hotel Fiskekøkken (Fish Kitchen). Jeg er alene igen, så nu skal israelerfar i gang med at prutte igen. Starter med hotelværelset, som jeg fra 200 Rupees (Rs fra nu) banker ned på 130 Rs, en god dansk 10′er.

  Trisser rundt i byen (1 hovedgade) og bydes over til en snak med byens veterinær og hans kære datter. Skønt at kunne snakke med (nogle) folk igen, og jeg mærker igen en menneskelighed, jeg har savnet længe.

  Hundeepisoden:
  De dukker pludselig bare op bag et træskur ved siden af mig, de satans køtere, der som et gammelt makkerpar, øjeblikkeligt indhenter mig på cyklen og placerer sig på hver sin side af mig. De brøler som vanvittige, ser virkelig bidske og syge ud, og da den ene nærmer sig mine roterende fødder med en åben, glubsk kæft, sætter jeg panisk farten yderligere op til over 30 km/t ned ad den smalle, grusede bjergvej.

  Jeg er rabiesangst, klikker foden ud af pedalen og losser den lige på trynen med et venstrespark min gamle fodboldtræner ville være stolt over, men bæstet fortsætter uden at fortrække en mine, som var den Dyrenes Terminator. Jeg losser den igen på hovedet, mens jeg forsøger at holde mig på vejen, men først tredje velplacerede snudespark overbeviser mig om, at bastarden alligevel ikke er uovervindelig. De opgiver deres forehavende, som vel nok er en touringcyklists største skræk. Det fik fandme pulsen op, og jeg var ved at skide i bukserne af skræk!

  On this day..

  Share

  2 Responses to “Dag 211 – Goddag Nepal!”

  1. Bex Says:

   Kære Fjumse,
   Får den store griner over dine hunde-attacks.
   Din malende beskrivelse af angrebet hjælper ikke på mine mavekramper og forestiller mig levende hvordan du må kæmpe mod alverdens farer på cykel – selv bidske hunde. Måske en luns pølse i baglommen fremover vil være en ide – Hellere en god slagterpølse end din egen…
   Held og lykke i Nepal.

   kh
   Bex

  2. Fjumse Says:

   “Hellere en god slagterpølse end din egen…” Så sandt, så sandt, min broder!

   Nicolai

  Leave a Reply