• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.297 – Mental Fata Morganas in the Desert (DK)

  PK240 -> PK106
  Distance (km) : 133
  Time on bike : 7h 16m
  Brutto time: 08.35 – 19.15
  Avg : 18.2 km/h
  Max.speed: 78.6 (TS)
  Total (km) : 56.681
  Altitude: 30 m
  Difficulty: 4 of 5

  Jeg græder omvendte krokodilletårer (dem, der – modsat de gængse krokodilletårer, som grædes, men ikke føles – kun eksisterer emotionelt, ikke fysisk) ved at være kommet her til Mauretanien, på vej hjem, på vej mod Danmark. Hullet, hvorigennem jeg kan ane, at WT-projektet bliver ført helt til døren, vokser og vokser for hver dag jeg nærmer mig Europa, og det gør mig ubeskriveligt glad, stolt og lykkelig om hjertet. Heavy stuff.

  Jeg har mentale fatamorgana’er i ørkenen i dag og ser/forestiller mig de biler, der passerer mig være fyldt med de mennesker, jeg holder af, mine venner, min familie. Det er lidt sygt. Må være tankens/psykens/min måde at forsøge at komme ørkenens tilsyneladende livløshed til livs på.

  Saharas modvinden blæser gennem mine knogler og min sjæl hele dagen, og nedbryder langsomt, men sikkert min indre motivation, min indre kerne og det er en katastrofe.

  Mine tanker flakker vildt og ukontrolleret omkring. De vidunderligt tunge inhalationer, jeg trak på Livsglædens Cigaret i min tid i ex. Australien eller i Thailand, synes lysår væk. Her og nu må jeg patte på det sørgelige skod for at holde ild i smøgen.

  Dagens ubetingede opmuntring bliver et 30 km langt trucksurf, med højre arm hægtet bag på en langsom lastbil, hvis chauffør er indforstået med foretagendet. Det giver mig et gevaldigt, mentalt opsving, men som en god gang sex, havde jeg selvfølgelig håbet på noget mere. Jeg må dog tage til takke med de 30 km, da lastbilen herefter drejer fra asfaltvejen og ind i den grusede intethed.

  I horisonten dukker et par satellitmaster op og de udgør den eneste visuelle adspredelse i sandørkenens monotoni. Det tager mig over en time at nå de (viser det sig) sølle 11 km op til masterne, hvor en opsynsmand venligt vinker mig ind, velsagtens til en kop the, men jeg raser af indvendig frustration og vurderer, at det nok er bedst at holde mig udenfor andre menneskers rækkevidde. Man ku’ jo gå hen og begå uprovokeret drab med sådan en frustration i sig, så jeg hilser bare og peger på vejen foran mig. Undskyldende. Forbandet.

  WT Hall of Fame 🙂

  Der er storm i ansigtet, storm, der river i alle cykeltasker, og det er umådeligt svært at holde motivationen oppe. Det er svært at fokusere på her og nu, fordi det gør ondt at være her. Jeg har ingen lyst til at være her. At jeg får lavet nogle fine videooptagelser giver kortvarig oprejsning, men ellers er det ét langt mentalt og fysisk mareridt i dag. Jeg drænes langsomt og vinden piber i mine knogler.

  Jeg fortsætter med at cykle ud i den spæde nat. Vejen har slået et lille, favorabelt sving mod nordvest, så jeg har en acceptabel sidevind og “skyder” afsted med 18-21 km/t – ren Raikkonen-fart sammenlignet med tidligere på dagen. Det er som om dagens strabadser fordufter. Jeg har lyst til at cykle natten tynd, som om jeg har noget jeg skal have indhentet. Nu skal der bare trædes igennem. Langturscyklingen er en forunderlig, vidunderlig størrelse.

  Som lyset i kransekagetoppen, standser en venlig sjæl mig i vejkanten og rækker mig en flaske med koldt vand. Jeg takker stort, og manden i Mercedes’en kan vist spore min glæde, så han dykker igen ned i sin termoboks og rækker mig en pose med frossent drikkevand. Is i Sahara er som guld for juveleren, og Zülle er glad.

  Dagens Tone: Dirty Diana – Michael Jackson

  Lang tid efter mørkets frembrud stopper jeg op ved et forladt hus, checker området ud og slår lejr under måneskæret tæt ved huset. At rende nøgen rundt i det mennesketomme Sahara med Metholatum i numsen, sætte telt op og gøre sig klar til natten, er en smuk oplevelse, som jeg under enhver…

  On this day..

  Share

  Leave a Reply