• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.298 – My Complete Make-Over (DK)

  PK106 -> Nouadhibou
  Distance (km) : 112
  Time on bike : 5h 27m
  Brutto time: 07.50 – 14.30
  Avg : 20.6 km/h
  Max.speed: 43.2
  Total (km) : 56.793
  Altitude: 5 m
  Difficulty: 3 of 5

  Jeg vågner før solopgang – uforstyrret, veludhvilet – og overværer endnu en gang dagens magiske fødsel mod det gyldne øst.

  Jeg når ud på eftermiddagen et vejkryds, hvor én vej går mod nord og Western Sahara (8 km) og en anden går til Nouadhibou (80.000 indb) nede for enden af en 45 km lang halvø. Beslutningen er svær, men det bliver min vandbeholdning og udsigten til, hvornår jeg kan få fyldt flaskerne igen, der afgør, at jeg vælger at tage til Nouadhibou.

  Vinden pisker mig nu i ryggen, jeg er flyvende og lader med fryd 5-km-stenmarkørerne suse forbi mig med helt ned til 8-9 minutters mellemrum og (vil den talstærke vide) mere end 30 km/t i snit. Præsidenten svajer.

  WT Hall of Fame 🙂

  Ørkenscenariet er smukt, a’la Mauretaniens vilde vesten, med fine klippeformationer skabt af tidens og vejrets erosioner, og udsigt over Baie de l’Etoile (Stjernebugten).
  Som safranet på mine ris (aka prikken over i’et) passerer verdens længste tog mig, den legendariske og 2300 meter lange togstamme, der transporterer kul fra Atar-området dybt inde i Sahara ud til Atlanterhavskysten. Imponerende.

  Kulinarisk virker det at komme til “storbyen” som den rette beslutning efter dagevis med trekantost og fake-Nutella på daggammelt brød til morgen, sardiner på dåse med daggammelt brød til frokost og bønner på dåse med daggammelt brød til aften.

  I Nouadhibou finder jeg Camping Baie du Levrier, hvor jeg for 60 DKK får et lille værelse til Kogaen og jeg. Jeg ryger direkte under bruseren og føler mig som en fandens karl, da jeg en halv time senere stiger ud, med velduft under armene, 20 nyklippede negle og balsameret englehår.

  Jeg har nu cyklet 4.010 km på de sidste 36 cykeldage fordelt over 54 dage og hele 2.400 km på 4 uger. Stoltheden er mærkbar, da jeg ligger på madrassen efter min selvbestaltede complete make-over i badet og kigger på mit Michelin-kort over Vestafrika.

  Restaurant Africa tager Big Mama imod mig som eneste gæst på 6-bords-spisestedet og serverer to store portioner mad – først couscous med oksekød, så spaghetti med ditto – til kun 5 DKK/tallerken. Går til ro med laptophygge og BBCs glimrende dokumentar med Louis Theroux ved roret.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply