• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 1.305 – Det var satans! (DK)

  Det var satans!

  Jeg fornemmer noget uvant, da jeg kigger ud af mit vindue til morgen. Markiserne blafrer ikke, mit plexiglasvindue smælder ikke, skidtet fyrer ikke gennem gaden under mig. Vinden har lagt sig. Det var jeg efterhånden holdt op med at tro på kunne ske. Øjeblikkeligt går logistikeren i mig i gang med at gruble – smed mens jernet er varmt, Zülle! – og en stund er jeg sikker på, at jeg tager afsted her fra Laayoune i dag (mod nord).
  Jeg har månen, som er lige omkring fuld nu, mistænkt for at have en lang finger med i vindspillet.

  Jeg går ud og får fat i appelsinjuice og koldt mælk til min müsli, overvejer, men vælger
  at blive en dag mere i det håb, at der nok kommer flere vindstille morgener – og vinden vågner efter middag.

  Habib, den unge hotelgut på 20, byder mig indenfor til en gang the-med-brød-og-olivenolie-seremoni, så snart jeg kommer tilbage fra min spadseretur rundt i den vestlige del af Laayoune ved middagstid. Jeg opfinder ingen undskyldning, og selvom Habib kun taler lidt fransk (men stadig mere end mig), formår vi at få en samtale på benene, bl.a om hans 11 søskende og det ganske normale i dette afsindige antal for en berberfamilie som hans.

  Habib er en god fyr. Da jeg ud på eftermiddagen ligger oppe på taget under solen, med Rufus Wainwright i iPod’en og 1 kg clementiner på vej ned i maven, kommer han op og fortæller, at han har gang i en tajine, som han agter at dele med mig. Det er berbergæstfrihed, som jeg husker den fra 2005 – og til kun 19.50 DKK pr. nat her på Hotel Marhaba – altså inkl. frokost og the, samvær og privatfred (og selvfølgeligheder som rindende vand og strøm nonstop, som var mangler i dele af Vestafrika) – kan det næsten ikke betale sig andet end at blive lidt længere.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply