• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 283 – Den trætte Zülle…

  Quy Nhon -> Sa Huyng (hotel)
  Distance (km) : 128
  Time on bike : 7h 01m
  Brutto time: 8.45 – 17.15
  Avg : 18.15 km/h
  Total (km) : 12585

  Exploring one of the lesser known part of Vietnamese countryside... Near Quy Nhon.

  Smuk cykling gennem (flere!) rismarker, kokospalmeplantager og tusinder af “hallos” venter mig i dag. På vej ud af Quy Nhon havner jeg uden intention på en nyanlagt supervej hævet over det vådområde, der omgiver Quy Nhon, og som flere gange har fået mig til at tænke på de billeder, der har fæstnet sig efter nogle af de store Vietnamkrigsfilm. Her er det dog ikke amr. GIs, men tilsyneladende tilfredse, vietnamesiske risbønder, der sysler rundt. Vejen fører via en 2.500 m bro over til en fin, bjergrig halvø, hvor jeg rammer en stille asfalt-/grusvej, og hvor alting foregår i et langt roligere tempo end på den ret befærdede Hwy 1. Detouren kostede (eller gav, alt efter hvilke øjne, der ser) mig ekstra godt 20 km.

  Graveyard. Central Vietnam 2007.

  Typical scenery along Hwy 1.

  Har mange vandstop i dag, hvor solen endelig har ordentligt fat i landskabet og river væske ud af mig. Hurra! Trods solen er jeg dog ikke helt sprudlende, bare OK, som man siger. Jeg ignorerer stort set alle tilråb – der har vel været godt 700 i dag – og det gør på en måde cyklingen mere behagelig. Men jeg føler mig samtidig ganske uberettiget til at ignorere folk her, og hvor usympatisk er det ikke… Sådan hænger det dog sammen nu. Jeg har bemærket, at jeg i denne tid kigger langt mindre på folk end jeg plejer, glemmer ofte øjenkontakten. Er ikke stolt af det, men jeg ved, at det er en forlængelse af mit forsøg (bevidst eller ej) på at skærme mig selv af, at værne om mit private rum.

  Typical scenery along Hwy 1.

  En anden mulig grund til min for tiden lidt vaklende motivation er nok også, at jeg cykler i den “forkerte” retning. Jeg er på vej nordpå – Malaysia, Indonesien og Australien ligger syd her for! Desuden er turen fra Saigon til Hanoi alene på ca. 1800 km – af hvilke 90 % af de første 900 km har foregået i let til frisk modvind.

  Typical scenery along Hwy 1.

  Vietnamese bicycle waiting for the owner in the rice fields...

  Jeg ligger i læ bag et par træge containerlastbiler i dag og føler derved, at jeg får kompenseret lidt for modvinden. Lastbilernes vanvittigt høje freon-båthorn skulle ganske enkelt forbydes og jeg deler fuckfingre ud, som julemanden uddeler decembergaver til børnene.

  Rice paddies.

  Sweaty, sweaty...

  Er virkelig, virkelig træt, da jeg ankommer i Sa Huyng. På de sidste 3 dage (eller rettere 56 timer) har jeg siddet i sadlen i 20 og cyklet 353 km, mere end 300 af dem i modvind.

  Jeg slår jeg mig ned på et familiedrevet hotel med udsigt over bugten, stranden, havets bølger. Lyset på toilettet kan jeg ikke selv tænde/slukke, men må forlade mig på de rare værter, der styrer kontakten et eller andet sted fra – og forhåbentligt hører, når jeg har brug for lys! Mærkelig installation.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply