• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 327 – Wonderful downhill riding…

  Kiewkacham -> Louang Prabang (guesthouse)
  Distance (km) : 78
  Time on bike : 4h 08m
  Brutto time: 9.35 – 15.00
  Avg : 18.88 km/h
  Total (km) : 14512

  From the saddle...

  Dagens Toner:
  156 – Mew (Dynamiske temposkift)
  This Mess We’re In – Thom Yorke & PJ Harvey (prominent duo)
  Welcome to the Jungle – Guns ‘n Roses (Passede perfekt til dagens downhill)

  Fantastisk cykeldag, der starter med en 20 km lang nedkørsel fra Kiewkachams 1450 m til ca. 500 m – en af de allerskønneste nedkørsler på rejsen, måske den bedste. Brede, velkonstruerede sving af god, jævn asfalt og med storartede udsigter ned i dalene. Meget spartan trafik, gavmild sol og en barmavet superfornøjelse med føntørrervinden smygende omkring mig.

  From the saddle...

  Efter nedkørslen, der gav mig et snit på 34 km/t efter de første 40 min., ventede en 15 km alng opstigning til ca. 1100 m. Men styrken er som sagt tilbage, troldmanden i maven er væk, så jeg tog stigningen i stiv arm på den midterste klinge med 9-10 km/t hele vejen. Svedende haglende og skolebørnene hujende. Lykkelig cykling.

  Spiste morgenmad med Marco og Sebastien og havde en hyggelig stund inden de smuttede sydpå mod hovedstaden.

  Er nu kommet til Louang Prabang (LP) og jeg elsker allerede stedet (igen, var her i 2000). Har fundet et familiedrevet guesthouse lidt uden for byen, 3 USD for et lyst værelse med adskilt bad.

  LP ligger lige ud til Mekong-floden, der fra sit udspring på det tibetanske plateau i Kina strækker sig 4.500 km til deltaet i det sydlige Vietnam og er en af verdens 12 største floder. Floden gennemløber alle lande i Sydøstasien, inkl. Kina, og forbinder både fysisk og symbolsk regionen.

  Over en kop kaffe og en banana shake har jeg lige set solnedgangen over Mekong-floden. Skøn idyl. LP er rigtig hyggelig,roolig, masser af turister, lanterne, templer og næsten ingen trafik i den gamle bydel, der ligger på en landtunge/halvø mellem floderne Mekong og Nam Khan.

  On this day..

  Share

  3 Responses to “Day 327 – Wonderful downhill riding…”

  1. Fjumse Says:

   Lou Reed dukker op i ny og næ, ja. Mit kendskab til ham og The Velvet Underground stikker ikke meget dybere end Walk On The Wild Side.

   Nyfiken….I like 🙂

   Nicolai

  2. Bris Says:

   Argh Rasheed!

   Det må jeg sige. Sølvmunken har intet at skjule på dagens billede 😀

   Godt at høre foretællinger fra ulandskalenderen. Det lyder ikke til at meget har ændret sig siden vi var der i 2000.
   Bliver der stadig serveret kogte rotteballer på restauranterne? Måske det har været sådan en ret der har generet troldmanden…

   God weekend. Kærligst
   Bris

  3. Fjumse Says:

   Argh, Bris…

   Uha, ja, de kogte rottebalder og Mekong-fiskesuppen. Hvem glemmer de delikate måltider. Jeg er ikke stødt på flere rottebalder her i Laos, men til gengæld på nogle virkelig modbydelige stegte skabninger, som billederne fra Dag 331 (særligt #3 fra oven) vil dokumentere.

   Kærligst, Sølvmunken

  Leave a Reply