• english
 • dk
 • /


   - WT-highlights
   - Billedgalleri

   Nicolai Bangsgaard på Flickr Nicolai Bangsgaard på YouTube

   Lyt til WT Podcast på iTunes

   Share/Save/Bookmark

  Dag 482 – Kevlarsjælen

  Der er mange tiggere her i Indonesien sammenlignet med de sidste 3 WT-lande. Folk med iøjnefaldende lemlæstelser, folk uden ben, hænder, med bizarre udposninger de gale steder. Det er et srøgeligt syn og det kræver en sej kevlarsjæl ikke at blive ramt følelsesmæssigt.

  Fattigdommen fører ofte til en stor kreativitet. Nød lærer nøgen man at spinde. Overalt i de indonesiske byers gader er der gadesælgere, der sælger frugt, cigaretter, snacks, kuglepenne, C-vitamin-tabletter etc, gademusikanter, der står på busserne og spiller – for det meste hæslig – musik (som man hellere betaler for, at de skal stoppe omgående!). Alt, der kan sælges, sælges. Det er intenst at være her, sanserne pirres konstant og needless to say, I’m loving it!

  Eventyret fortsætter i dag, hvor jeg tager til Kawah Putih, en surrealistisk vulkansø ca. 35 km syd for Bandung. Trafikken er vanvittigt langsom og det tager mig utænkelige 4 timer at nå dertil, via et par lokalbusser, en minivan, gåben, et scooter-lift og en masse tålmodighed.

  Men det er det hele værd. Området oser af mystik med tågen rullende ind over den blå/mælkehvide kratersø. Fotografen i mig jubler.

  Jeg kontaktes af 6 unge lokale af lige dele blandede køn, der inviterer mig med videre på deres udflugt i en laber 7-pers. Toyota Kijang. Jo tak. Nyder resten af dagen og aftenen med de glade unge, der alle arbejder i et juristfirma i Bogor. Vi tager videre sydpå gennem theplantagerne til søen Situ Patengan, hvor vi (det vil selvfølgelig sige de, den indonesiske gæstfrihed lader aldrig gæsten punge ud) lejer en robåd og sejler rundt i det særprægede, tågeramte område.

  Flokken inviterer mig med ud at spise om aftenen. Jeg føler mig glad, nærmest i en døs over alle indtrykkene, og jeg nyder uforudsigelsernes gaver, der falder over mig hver dag her på Java.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply