• english
 • dk
 • /


   - WT Highlights
   - Photo Gallery

   Nicolai Bangsgaard on Flickr Nicolai Bangsgaard on YouTube

   Listen to WT Podcast on iTunes

   Need WT translated?

   Share/Save/Bookmark

  Day 1.252 – Tamale & A Danish Encounter (DK)

  Buipe -> Tamale
  Distance (km) : 108
  Time on bike : 6h 10m
  Brutto time: 08.10 – 16.00
  Avg : 17.4 km/h
  Max.speed: 39.4
  Total (km) : 53.508
  Altitude: 100 m
  Difficulty: 4 of 5

  Legacy Lodge, hvor jeg overnattede i nat, er så nyt, at man endnu ikke har fået sat skilte op ved hovedvejen (hotellet ligger 1 km op ad en klassisk rød lervej) og kun 2 af de ca. 10 værelser er klar til brug. Trods umådelig træthed fik rottefar i aftes filet 20% af prisen.

  Crossing of White Volta River.

  Det bliver en ekstrem varm cykeldag. Solen skinner nådesløst på de skandinaviske lemmer dagen lang, og min hage har (igen) tilsyneladende fået installeret et sveddrop, der uden stop falder ned på Kogaens stel i salte stråler. Det er smeltende varmt. Jeg er i trance. Røven gør ondt-ondt-ondt.

  Rice with stew - a fine lunch at 0.30 USD.

  Kids everywhere!

  Det er tydeligt, at regntiden ikke er ovre her i det nordlige Ghana. Vegetationen er næsten surrealistisk grøn og udstråler en sjældent set agrar livsglæde. Himlen er dybblå og klar som på den bolivianske altiplano-slette. De grønne nuancer har overrasket mig meget. Mange steder rejser 3-4 meter høje termitboer sig som majestætiske vejsidemonumenter.

  Termite mound...

  Sure thing!

  Ved et par politi-check-points bliver jeg vinket ind til siden af unge officerer, der dog mere end noget andet bare vil snakke og have deres nysgerrighed styret. Det irriterer mig (og mit fokus på fremdriften) at skulle stå til model for deres spørgsmålsregn og svarer kortfattet, totalt uengageret.

  Tamale mosque...

  Via en gammel beboer på Rigshospitalets Kollegium (tak, igen, Mads!) har jeg fået kontakt til en dansk pige, Maj, der arbejder for den danske NGO CLIP og har boet i Tamale det sidste 1½ år. Hun har åbnet sine døre i det store hus, hun bor i i den nordlige ende af Tamale, sammen med husets hund Trine (som Maj overtog efter de sidste danskere, der boede her i huset) og hendes to hvalpe.

  Overheated, exhausted.

  Timingen viser sig at være perfekt, for efter jeg er blevet installeret på mit eget værelse, har fået skyllet landevejsmøjet af mig (og dermed også fået skruet lidt ned for den hedetrance, jeg har befundet mig i det meste af dagen) siger Maj, at vi er inviteret til en husfest hos en amerikansk fyr. Det bliver en lang og vidunderlig aften i selskab med ca. 15 unge internationale ansigter.

  Me and Maj in Tamale.

  Houseparty in Tamale.

  On this day..

  Share

  Leave a Reply

  It sounds like SK2 has recently been updated on this blog. But not fully configured. You MUST visit Spam Karma's admin page at least once before letting it filter your comments (chaos may ensue otherwise).